28. 08. 2022 - 21:30
HERE WE GO! STIŽU POTVRDE: Završen najveći transfer ovog...
907
Shares
HERE WE GO! STIŽU POTVRDE: Završen najveći transfer ovog ljeta, za sutra se sprema predstavljanje i SPEKTAKL

ANTONY STIŽE NA TEATAR SNOVA

HERE WE GO! STIŽU POTVRDE: Završen najveći transfer ovog ljeta, za sutra se sprema predstavljanje i SPEKTAKL

28. 08. 2022 - 21:30
0
Shares

Konačno smo i ovo dočekali, nakon mnogo peripetija dogovoren je prvi transfer težak 100 miliona eura na fudbalskoj pijaci ovog ljeta.

Nakon višesedmičnog pritiska kako na vlastiti klub tako i na menddžere ono što je Antony Matheus dos Santos je konačno i dobio.

Sjajni Brazilac će napustiti Ajax i rekordnom transferu ovog ljeta potpisati za Manchester United. To je potvrdio i poznati transfer guru Fabrizio Romano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antony Santos (@antony00)

Crveni đavoli će za odličnog ofanzivca izdvojiti čak 100 miliona eura i konačno će Erik ten Hag dobiti igrača kojeg silno želi.

Ovaj 22-godišnjak će sa Unitedom potpisati ugovor do 2027. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Osim što će postati najskuplji igrač u ovom prijelaznom roku, Antony će biti i rekorder Eredivisije pošto niti jedan igrač do sada nije prodat za približnu sumu.

Inače, najskuplji transfer ovog ljeta je realizovao Real Madrid koji je za 80 miliona eura iz Monaca u svoje redove doveo veznjaka Aureliena Tchouamenija.

Antony je prije nekoliko dana otkrio da još od februara odbija novi ugovor Ajaxa i poručuje im da želi da ide i da mu nije jasno što uporno odbijaju ponude Manchester Uniteda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antony Santos (@antony00)

"Od februara moji agenti govore čelnicima Ajaxa da želim da idem i da tražim novi izazov u karijeri. Došle su neke odlične ponude za klub i nije mi jasno zašto to rade. U junu sam prekinuo odmor i došao da lično razgovaram s njima i novim trenerom i rekao sam šta želim", priča Antony i nastavlja.

"Došao sam u Ajax i znali su da je to projekat za dvije godine i da ću otići kada dođe prava ponuda. Nude mi novi ugovor, ali ja to ne želim da potpišem i samo želim da idem iz ovog kluba".

Na kraju je ipak pronađen zajednički jezik pa će sve strane biti zadovoljne transferom koji će biti ozvaničen u ponedjeljak. Navijači Crvenih đavola s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan...

Učitaj još novosti