28. 08. 2022 - 18:17
SCENA S DERBIJA IZAZVALA NEVJERICU NA LICIMA NAVIJAČA JUVEA: U...
907
Shares
SCENA S DERBIJA IZAZVALA NEVJERICU NA LICIMA NAVIJAČA JUVEA: U centru pažnje Vlahović, je li moguće da se ovo dešava?

SERIE A

SCENA S DERBIJA IZAZVALA NEVJERICU NA LICIMA NAVIJAČA JUVEA: U centru pažnje Vlahović, je li moguće da se ovo dešava?

28. 08. 2022 - 18:17
0
Shares

Juventus je samo remizirao protiv Rome sinoć u Torinu u sklopu 3. kola Serije A. Derbi meč okončan je rezultatom 1:1, iako je Stara dama dominirala u većem dijelu utakmice.

Juventus ni na početku ove sezone ne izgleda kao šampionski tim. Očigledno je da ekipi Massimiliana Allegrija nešto nedostaje kako bi ponovo krenuli u dominaciju italijanskim fudbalom.

Da Juventus nema 'tim' pokazuje i scena s jučerašnje utakmice protiv Rome u kojoj je napadač Stare dame Dušan Vlahović došao u sukob s protivničkim igračima.

'Zakuhao' je Vlahović sa Chrisom Smallingom, počelo je naguravanje, a zatim su u pomoć svom saigraču pristigli i Roger Ibanez, Gianluca Mancini te Bryan Cristante.

Navijače Stare dame razočaralo je što apsolutni niko nije potrčao u pomoć Vlahoviću. Ostavljen je sam da se 'bori' s protivnicima i mnogi navijači Bianconera razočarani su takvim stavom ekipe.

Oni bi mnogo radije vidjeli borbeni duh u svom timu i činjenica da niko nije potrčao da pomogne Vlahoviću poprilično ih je razočarala.

Na ovakve scene u Torinu nisu navikli. Prethodnih godina bilo je momaka koji su bili spremni i da se potuku ako treba i očigledno je da takvih igrača nedostaje Staroj dami.

Dosta je uvjerenja da je Juve postao 'suviše prijateljski tim' prema velikim rivalima i da zbog toga nema oštrine, volje, želje i borbe za pobjedom.

Juventus nakon tri odigrana kola ima pet osvojenih bodova, ali igra koju pružaju izabranici Maxa Allegrina ne sluti na dobru sezonu.

Učitaj još novosti