27. 08. 2022 - 09:05
Nekadašnja uzdanica Barcelone ima novi klub, svi smatraju da...
907
Shares
Nekadašnja uzdanica Barcelone ima novi klub, svi smatraju da je mogao puno više

Nekadašnja uzdanica Barcelone ima novi klub, svi smatraju da je mogao puno više

27. 08. 2022 - 09:05
0
Shares

Cristian Tello nekada je bio velika nada Barcelone, ali nikada se nije uspio dokazati u katalonskom klubu.

Španski fudbaler je nakon odlaska iz Barcelone nekoliko sezona proveo u Portu i Fiorentini, a onda je na ljeto 2017. godine potpisao za Betis.

Tello je u dresu Betisa igrao prethodnih pet godina, no odlučio je da napusti ovaj klub na kraju prošle sezone nakon što nije uspio postići dogovor oko nastavka saradnje.

Špekulisalo se da će ovaj 31-godišnji ofanzivac ostati u Španiji i igrati i dalje u La Ligi, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Naime, Tello je iznenadio špansku javnost odlukom da karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama, a sinoć je ozvaničen njegov dolazak u Los Angeles FC.

Objavu pogledajte OVDJE.

Tello je samo jedan u nizu igrača koji su ovog ljeta odlučili da napuste Evropu i pređu u neki klub iz MLS-a iako su i dalje na visokom nivou i u najboljim godinama.

I ovaj potpis Los Angelesa samo dokazuje koliko je MLS sve popularniji u svijetu fudbala, te je postao itekako primamljiv za mnoge fudbalere koji igraju u najjačim evropskim ligama.

Tello je u prethodnih pet godina odigrao 172 utakmice u dresu Betisa i uspio je zabiti 24 gola i upisati 20 asistencija.

Što se tiče Barcelone i tu ima poprilično respektabilan učinak jer je na 86 mečeva za katalonski klub zabio 20 golova i dodao je još 14 asistencija.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti