26. 08. 2022 - 18:54
STIGAO JE KAO VELIKO POJAČANJE, ALI NIJE SE PROSLAVIO: Real...
907
Shares
STIGAO JE KAO VELIKO POJAČANJE, ALI NIJE SE PROSLAVIO: Real svoj promašaj nudi za 0 eura, ali on ne želi otići iz kluba

MARIANO DIAZ

STIGAO JE KAO VELIKO POJAČANJE, ALI NIJE SE PROSLAVIO: Real svoj promašaj nudi za 0 eura, ali on ne želi otići iz kluba

26. 08. 2022 - 18:54
0
Shares

Real Madrid je, što se velikih poslova tiče, svoju transfernu priču ovog ljeta zaključio odlaskom Casemira u Manchester United. Svi španski mediji su složni u tome da se više ne očekuje niti jedan veliki posao u Madridu, ali isto tako tvrde kako bi se niz manjih mogao dogoditi u posljednjim danima prijelaznog roka koji traje do 1. septembra.

Usprkos tome što Real finansijski stoji znatno bolje od Barcelone koja muku muči s dugovima i salary capom La Lige, u zadnje dana prijelaznog roka obje momčadi ulaze sa sličnim problemom - kako se riješiti igrača koji su višak u svlačionici, a niko ih ne želi.

Kod Reala su to tri nogometaša. Marco Asensio, Alvaro Odriozola i Mariano Diaz igrači su koje bi Real volio poslati u neki drugi klub prije kraja prijelaznog roka. Posebna priča je Diaz koji nikad nije igrao bitnu ulogu u Realu, za razliku od ranije spomenutog dvojca koji je imao barem epizodne uloge.

Diaz je u Madrid stigao tijekom ljeta 2018. godine iz Lyona za 21.5 miliona eura, a potpisao je ugovor težak 4.5 miliona eura godišnje plate koji mu istječe sljedećeg ljeta. Real ga je spreman pustiti bez odštete već ovog ljeta, usprkos tome što ima još cijelu godinu ugovora za odraditi.

Ipak, problem je u tome što Diaz ni ne pomišlja na odlazak, odbio je sve dosadašnje prijedloge i odlučan je odraditi ugovor do kraja. Razlog je, vjerovatno, taj što sličan ugovor više ne može dobiti u nijednom klubu u koji ode pa će radije sjediti godinu dana na tribinama i primati veliku plaću u Realu nego negdje igrati za upola manje novca.

Učitaj još novosti