15. 08. 2022 - 23:33
Ancelotti je našao zaslužnog za preokret protiv Almerie, a to...
907
Shares
Ancelotti je našao zaslužnog za preokret protiv Almerie, a to je - njegov sin!

Ancelotti je našao zaslužnog za preokret protiv Almerie, a to je - njegov sin!

15. 08. 2022 - 23:33
0
Shares

David Alaba je ušao u igru protiv Almerije kako bi izveo slobodni udarac i na kraju je postigao spektakularan gol za pobjedu Real Madrida.

Real je pobjedom na gostovanju kod novajlije u ligi otvorio trku za titulu, ali imali su Kraljevi dosta problema.

Nakon samo šest minuta i gre Ramazani je lijepu akciju Almerije okončao golom. Real je sve do 61. minute bio u zaostatku, a onda je Lucas Vasq uez na asistenciju Benzeme izjednačio na 1:1.

Gol za pobjedu postiže Alaba u 75. minuti. Dosuđen je slobodni udarac za goste iz Madrida malo izvan šesnaesterca, a lukavi Carlo Ancelotti je odlučio da u igru ubaci Alabu umjesto Mendyja. Austrijski reprezentativac postigao je sjajan gol i tako donio pobjedu svojoj momčadi.

Ancelotti se nakon utakmice našao i rekao da je bilo teško Alabi prepustiti izvođenje slobodnjaka pored Kroosa i Benzeme, koji su bili zaduženi za izvođenje slobodnjaka.

"Hijerarhija kod slobodnjaka se zna: Benzema je prvi, nakon njega je na redu Kroos. Međutim, kada je dosuđen slobodnjak za nas blizu kaznenog prostora, Davide je požurio Alabu da uđe u igru i opali po golu. Nije bilo lako reći Benzemi i Kroosu da neće pucati slobodnjak, no Alaba je prenio Davideovu poruku njima i oni su to poslušali", rekao je Italijan.

Zanimljivo, Davide je Ancelottijev sin koji radi kao pomoćni trener u Realu i upravo je on inzistirao da ovaj slobodnjak izvede Austrijanac.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti