15. 08. 2022 - 20:10
Jurgen Klopp uputio prozivke na račun Barcelone: Ove stvari mu...
907
Shares
Jurgen Klopp uputio prozivke na račun Barcelone: Ove stvari mu nisu jasne

Jurgen Klopp uputio prozivke na račun Barcelone: Ove stvari mu nisu jasne

15. 08. 2022 - 20:10
0
Shares

Barcelona je ovog ljeta dovela Raphinhu, Julesa Koundea i Roberta Lewandowskog za 150 miliona eura, a još su kao slobodni igrači stigli Franck Kessie i Andreas Christensen. Mnogi se pitaju otkud Barceloni novac kada se zna da je prošlog ljeta morala pustiti Lionela Messija jer nije imala dovoljno za njegov novi ugovor.

"Ne razumijem ovo što Barcelona radi. Ne razumijem iz raznih razloga. Prvi je taj što ja nisam finansijski stručnjak, a drugi taj što, ako mi kažete da nemam novca, onda više ne trošim", komentirao je Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp.

"Moja kreditna kartica je dvaput bila prazna i nisam je mogao koristiti. Srećom, to je bilo prije nekoliko godina. Gledam ovu situaciju kao nogometni navijač i ništa mi nije jasno."

Barcelona je ovog ljeta prodala 25 posto prihoda od La Liga TV prava američkom investicijskom fondu Sixth Street za ukupno 400 miliona eura, a onda je prodala još 49 posto prava Barca Studiosa, koji upravlja klupskim digitalnim sadržajem i audiovizualnom produkcijom.

Predsjednik Joan Laporta, koji je predsjedao jednim od najuspješnijih razdoblja Barce, između 2003. i 2010., rekao je u augustu 2021. da dugovi kluba iznose ukupno 1.35 milijardi eura, od čega 673 miliona duguje bankama.

 

Index.hr

Učitaj još novosti