15. 08. 2022 - 16:21
Aubameyang je kontaktirao Tuchela, ali niko nije očekivao...
907
Shares
Aubameyang je kontaktirao Tuchela, ali niko nije očekivao ovakav epilog

Aubameyang je kontaktirao Tuchela, ali niko nije očekivao ovakav epilog

15. 08. 2022 - 16:21
0
Shares

Pierre-Emerick Aubameyang donio je konačnu odluku za koga će nastupati ove sezone.

Aubameyang je početkom godine stigao iz Arsenala u Barcelonu i briljirao je u dresu katalonskog klubau drugom dijelu sezone.

Međutim, postalo je jasno da neće biti starter nakon što je Barcelona dovela Roberta Lewandowskog, te se počelo u posljednje vrijeme sve više špekulisati da će Gabonac napustiti Camp Nou nakon samo pola godine.

Prethodnih dana pisalo se uveliko o tome da Aubameyanga želi Chelsea i da je on itekako zainteresovan da karijeru nastavi u londonskom klubu.

Navodno, Chelsea je spreman da plati oko 20 miliona eura za Aubameyanga što bi i za Barcelonu bio odličan posao s obzirom da su ga doveli besplatno iz Arsenala prošle zime.

Činilo se da Aubameyang insistira na transferu u Chelsea gdje bi bio prvi napadač, ali jutros su španski i engleski mediji objavili da od toga neće biti ništa.

Naime, Aubameyang je nakon svega ipak odlučio da ostane u Barceloni i bori se za svoju minutažu. Navodno, kontaktirao je Thomasa Tuchela i zahvalio mu se na ponudi, te mu je jasno rekao da ostaje u Barci.

Aubameyang vjeruje da će imati dobru minutažu jer će ga Xavi koristiti i na poziciji krilnog napadača.

Također, za njega je olakšavajuća činjenica da će Memphis Depay vjerovatno napustiti klub i otići u Juventus čime bi konkurencija u napadu bila dosta lakša s obzirom da bi Xavi onda imao samo Aubameyanga i Lewandowskog na poziciji centralnog napadača.

U Chelseaju su razočarani odlukom Aube jer su bili sigurni da će doći na Stamford Bridge. No, ponovo su se pojavile priče da Plavci žele Cristiana Ronalda i kako stvari stoje mogli bi ga dovesti besplatno jer u Unitedu ozbiljno razmatraju da raskinu ugovor s Portugalcem.

Jasno je da Chelsea nema mnogo vremena do kraja prelaznog roka i moraju hitno nešto poduzeti jer im je napadač prijeko potreban što se vidjelo na mečevima protiv Evertona i Tottenhama.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti