15. 08. 2022 - 11:06
Haos u svlačionici PSG-a: Saigrači morali razdvajati Mbappea i...
907
Shares
Haos u svlačionici PSG-a: Saigrači morali razdvajati Mbappea i Neymara

Haos u svlačionici PSG-a: Saigrači morali razdvajati Mbappea i Neymara

15. 08. 2022 - 11:06
0
Shares

Kylian Mbappe svojim ponašanjem napravio je veliki problem PSG-u na meču protiv Montpelliera.

PSG je pobijedio u subotu Montpellier sa 5:2 i došao do nova tri boda, ali nakon utakmice svi su pričali o nedoličnom ponašanju Mbappea koji je očito bio mnogo nervozan te noći.

Mbappe je prvo promašio penal na startu meča, a u finišu prvog poluvremena došlo je i do verbalnog sukoba s Neymarom koji nije dopustio francuskom napadaču da izvede i drugi penal iako je on to tražio.

No, nije se završilo na tome. Mbappe je tokom jedne akcije PSG-a bio itekako ljut što mu jedan od saigrača nije dodao loptu i odlučio je da više ne trči ka golu Montpelliera i ljutito je mahao rukama što lopta nije došla njemu.

Trener domaće ekipe Christophe Galtier je nakon utakmice pokušao da smiri strasti i poručio je da je sve u najboljem redu, ali jutros su francuski mediji objavili da to baš i nije tačno.

U svlačionici PSG-a vlada itekako loša atmosfera nakon subotnje utakmice jer je Mbappe nastavio sa svojim ispadima i nakon meča protiv Montpelliera.

Le Parisien je objavio da su Mbappe i Neymar nastavili verbalni sukob nakon utakmice i navodno su ih igrači morali razdvajati kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Oni su se sukobili zbog toga što Neymar nije dopustio Mbappeu da izvede penal, te je svađa bila na rubu ozbiljnog incidenta, ali su na kraju ostali igrači PSG-a uspjeli da iz razdvoje i smire situaciju.

Od PSG-a se mnogo očekuje u novoj sezoni i glavni cilj je osvajanje Lige prvaka, ali za svakog trenera sigurno je noćna mora imati toliko zvijezda na jednom mjestu, te je ovaj meč najbolji pokazatelj da svakog trenutka može doći do nekog obračuna između saigrača.

Mbappe je dobio ulogu prve zvijezde kluba nakon što je potpisao ugovor i pored toga što PSG u ekipi ima još Lionela Messija i Neymara. Činjenica da mu Neymar nije dao da izvede penal je itekako uzdrmala Mbappea koji baš nema glavnu riječ u ekipi kako je on to očekivao.

Učitaj još novosti