15. 08. 2022 - 10:06
FANTASTIČNE VIJESTI ZA PJANIĆA: Ovo ni u ludilu nije očekivao
907
Shares
FANTASTIČNE VIJESTI ZA PJANIĆA: Ovo ni u ludilu nije očekivao

FANTASTIČNE VIJESTI ZA PJANIĆA: Ovo ni u ludilu nije očekivao

15. 08. 2022 - 10:06
0
Shares

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić naredne sezone će nastupati u dresu Barcelone iako je to malo ko mogao očekivati prije nekoliko mjeseci.

Pjanić se na kraju prošle sezone vratio s posudbe iz Bešiktaša i mnogi su bili sigurni da će ga klub prodati ovog ljeta jer se našao na listi otpisanih igrača Xavija Hernandeza, ali je na pripremama pokazao o kakvom igraču se radi.

Naš reprezentativac uspio je "natjerati" Xavija da se predomisli jer se tokom priprema trudio svim silama da pokaže svima da zaslužuje biti dio prve ekipe Barcelone što je Pjaniću na kraju uspjelo.

Xavi je nedavno izjavio da ga je bh. veznjak pozitivno iznenadio svojim igrama i da je zaslužio da ostane u Barceloni, te je sada već svima jasno da Pjanić ovog ljeta neće napustiti Camp Nou.

Očekuje se da će Pjanićeva glavna uloga biti da zamijeni Sergija Busquetsa i već na startu sezone bi se bh. reprezentativcu mogla pružiti odlična šansa.

Naime, Busquets je u subotu u prvom kolu protiv Rayo Vallecana dobio crveni karton i neće igrati narednog vikenda kada će Barcelona gostovati kod Real Sociedada.

Mundo Deportivo objavio je jutros da postoji velika mogućnost da upravo Pjanić zaigra od prve minute protiv Sociedada što bi bila ogromna prilika bh. reprezentativcu da se izbori za što veću minutažu u katalonskom klubu.

Također, ovaj španski portal piše da je druga opcija da na poziciji defanzivnog veznog zaigra Franck Kessie, ali da je izglednije da će Pjanić igrati od prve minute jer mu ta pozicija više odgovara.

Za Pjanića bi to trebao biti prvi zvanični nastup za Barcelonu nakon više od godinu dana jer u prvom kolu protiv Rayo Vallecana nije dobio priliku za igru.

Podsjećamo, utakmica između Real Sociedada i Barcelone igra se u nedjelju na Reale Areni u San Sebastianu sa početkom u 22 sata.

Učitaj još novosti