11. 08. 2022 - 13:38
Hamilton otkrio veliku fobiju: Strah me voziti po običnim...
907
Shares
Hamilton otkrio veliku fobiju: Strah me voziti po običnim cestama. Zebre, raskrsnice…sve je to stresno

Hamilton otkrio veliku fobiju: Strah me voziti po običnim cestama. Zebre, raskrsnice…sve je to stresno

11. 08. 2022 - 13:38
0
Shares

Vozač Formule 1 Lewis Hamilton tvrdi da je vožnja izvan trkaće staze jedna od stvari koje u njemu izazivaju strah.

Sedmerostruki britanski prvak Formule 1 kaže da rijetko vozi cestama zbog rizika da nešto ne bi pošlo po zlu. Također smatra da su ‘prometne gužve, zebre i raskrsnice vrlo stresni‘, piše Vanity Fair.

Ovaj 37-godišnjak, koji vozi za Mercedes od 2013., vozio se po prometnim cestama na jugu Francuske za septembarsko izdanje časopisa, te pritom otkrio da ne voli prometne ceste.

“Meni je to previše stresno. Ova cesta je ludnica. Toliko toga se ovdje događa. Gledajte, dok smo mi na cesti, svašta se može dogoditi”, ispričao je vidno uznemireni Hamilton.

Daleko je to od trkaće staze, gdje su ceste čistije, a brzine puno veće. No, unatoč svome strahu, Hamilton ima zavidnu kolekciju automobila i motocikala, uključujući McLaren P1, Ferrari LeFerrari i motocikl MV Agusta. Ali uglavnom se drži vožnje električnog Mercedesa EQC kako bi smanjio štetu koju taj sport čini okolišu.

Osim straha od vožnje po običnim cestama, Hamilton se također boji i pauka. Rekao je da ga putovanja u Melbourne na Veliku nagradu Australije ispunjavaju strahom zbog dugogodišnje fobije, koja ga dovodi do toga da traži sobe na višim spratovima hotela kako bi izbjegao ta, po njemu, grozna stvorenja.

Učitaj još novosti