08. 08. 2022 - 08:00
Navijači Boce su bili u delirijumu, ali stigao je hladan...
907
Shares
Navijači Boce su bili u delirijumu, ali stigao je hladan odgovor: CAVANI KARIJERU NASTAVLJA U EUROPI

Navijači Boce su bili u delirijumu, ali stigao je hladan odgovor: CAVANI KARIJERU NASTAVLJA U EUROPI

08. 08. 2022 - 08:00
0
Shares

Činilo se da će i Edinson Cavani karijeru nastaviti u Južnoj Americi kao Luis Suarez, ali to neće biti slučaj.

Loše vijesti stigle su za Boca Juniorske nakon što je Cavani odlučio da se zahvali na ponudi slavnom argentinskom klubu.

El Matador smatra da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou i ne krije želja da mu je plan nastupati u Španiji.

Neki izvještaji govore da je već izabrao Valenciju kao novi klub nakon što je Šišmiše napustio Goncalo Guedes koji odlazi u Premiership.

Navijači Boce su za kratko sanjali o jednom od najvećih pojačanja u historiji, ali je 35-godišnjak klubu iz Buenos Airesa rekao ne zbog porodičnih razloga.

Tokom proteklih sedmica snažno povezivao i sa Real Madridom, zajedno s Edinom Džekom, Andreom Belottijem i Olivierom Giroudom. Bile su to barem medijski nazvane želje Carla Ancelottija, koji je imao plan da sa jednim od njih rastereti Karima Benzemu naredne sezone.

Za Cavanijeve usluge interesovao se i Villarreal, ali je ugovor sa Žutom podmornicom propao. Cavani je prošle dvije sezone igrao u Manchester Unitedu.

Prethodno je sa mnogo uspjeha nosio dres PSG-a (200 mečeva i 138 golova) te Napolija i Palerma, gdje je također ostavio veliki trag. Ponikao je u Danubiju u Urugvaju.

U Evropi je još od 2007. godine i danas kada je ušao u jesen karijere se sa punim pravom može nazvati jednim od najboljih napadača svoje generacije.

Najbolji fudbal je igrao u Napoliju, a zatim i u PSG-u koji ga je svojevremeno platio čak 65 miliona eura. Najviše trofeja je osvojio upravo sa Parižanima.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti