06. 08. 2022 - 19:02
"RASTU NEKI NOVI SRBI", SKANDALOZAN TRANSPARENT NAVIJAČA...
907
Shares

"RASTU NEKI NOVI SRBI", SKANDALOZAN TRANSPARENT NAVIJAČA BORCA: Hoće li biti kažnjeni?

06. 08. 2022 - 19:02
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Navijači Borca pobijedili su danas Igman rezultatom 1:0 u utakmici 4. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj susret obilježili su navijači nominalnog domaćina meča.

Naime, susret se zbog renovinaranja Gradskog stadiona u Banjoj Luci igrao u Bosanskom Novom, a Borac je imao podršku svojih najvatrenijih navijača Lešinara.
Ova navijačka grupa je tokom prvog poluvremena skandirala ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Međutim, službena lica predvođena glavnim sudijom Milošom Gigovićem nisu reagovala.

Lešinari su se prisjetili i vojne akcije "Oluja" te tom prilikom istakli ratnohuškačku parolu na tribini stadiona u Bosanskom Novom.

"Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja", poručili su navijači Borca.

Osim toga, navijači Borca istakli su manje parole na kojima su aludirali da je tokom Oluje protjerano 250.000 Srba, ubijeno 2.670 Srba, uništeno 25.000 kuća, 920 spomenika i 78 crkvi.

Ostaje nam da vidimo hoće li i kako Nogometni savez kazniti Borac za ove poruke kojima nije mjesto na nogometnim stadionima, ali i službena lica koja su ostala slijepa na sva dešavanja u Bosanskom Novom.

(Klix.ba/MONDO)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti