05. 08. 2022 - 23:13
Pobjedom Arsenala protiv Crystal Palacea otvorena nova sezona...
907
Shares
Pobjedom Arsenala protiv Crystal Palacea otvorena nova sezona u Engleskoj

Pobjedom Arsenala protiv Crystal Palacea otvorena nova sezona u Engleskoj

05. 08. 2022 - 23:13
0
Shares

Pobjedom Arsenala protiv Crystal Palacea rezultatom 2:0 otvorena je nova sezona engleskog Premiershipa, a Topnici su odmah na početku pokazali da će biti znatno snažniji nego prošle sezone.

Arsenal je odlično otvorio meč i u prvih 20 minuta bio je puno bolji tim od Crystal Palacea, a prvu veliku šansu za Topnike imao je Martinelli u četvrtoj minuti kada je iz sjajne pozicije šutirao pored gola.

Ipak, u 20. minuti Arsenal je terensku inicijativu pretvorio u vodstvo. Zinchenko je upisao prvu asistenciju, a na pravom mjestu bio je Martinelli koji glavom pogađa za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena je Crystal Palace mogao doći do poravnanja, ali Edouard u 42. minuti nije bio precizan iz dobre pozicije.

Najbolju šansu za Crystal Palace u ovom susretu imao je Eze u 52. minuti kada je sam izašao ispred Ramsdalea, ali je golman Arsenala predvidio njegovu namjeru i sjajno mu odbranio udarac.

Pitanje pobjednika riješio je Saka u 85. minuti, no pogodak je na kraju pripisan kao autogol Guehija.

Arsenal u narednom meču igra protiv Leicestera na svom terenu, dok će Crystal Palace igrati protiv Liverpoola u gostima.

Učitaj još novosti