05. 08. 2022 - 22:14
PA ŠTA URADI GOLMANE Kao da je na borilačkom treningu
907
Shares
PA ŠTA URADI GOLMANE Kao da je na borilačkom treningu

PA ŠTA URADI GOLMANE Kao da je na borilačkom treningu

05. 08. 2022 - 22:14
0
Shares

Lyon je u prvom susretu nove sezone francuske Ligue 1 dočekao ekipu AC Ajaccio.

Prvo poluvrijeme ovog duela donijelo je dosta uzbuđenja. Viđena su tri gola, dosuđena su dva penala i pokazana su dva crvena kartona.

Zasluženo je crveni karton pokazan golmanu domaćeg tima Anthonyju Lopesu. Igrala se 26. minuta kada je portugalski čuvar mreže u kung fu stilu raznio protivničkog fudbalera Mounaima El Idrissya.

Bespotrebno je Lopes istrčao u ovoj situaciji. Pokušao je sve ispraviti pa je skočio i žestoko je pokupio nesretnog 23-godišnjeg napadača.

Sudija Benoit Bastien nije imao nikakve dileme. Pokazao je crveni karton golmanu Lyona i pokazao je na bijelu tačku.

Thomas Mangani preuzeo je odgovornost za izvođenje penala. Bio je precizan i savladao je Remyja Rioua koji je stao na gol umjesto isključenog Lopesa.

OVDJE pogledajte ovaj zaista stravičan start golmana Lyona.

Lyon je prije ove situacije imao lijepu prednost. Na krilima Alexandrea Lacazettea koji je upisao asistenciju za Tetea te je pogodio iz penala za vodstvo od 2:0.

Ipak, Lopes se pobrinuo da svom timu napravi ozbiljan problem. Kung fu prekršaj je bio nepotreban i ostavio je kompletnu ekipu na cjedilu.

Srećom po njega i gosti su dobili crveni karton do kraja poluvremena. Romain Hamouma je dobio drugi žuti i morao je i on ranije pod tuš.

Ukupno je u prvom dijelu sudija Bastien pokazao dva crvena kartona te sedam žutih. Kakav lud početka sezone.đ


Sportsport.ba

Učitaj još novosti