05. 08. 2022 - 20:20
Igrač Napolija zaradio najbizarniju suspenziju u historiji fudbala
907
Shares
Igrač Napolija zaradio najbizarniju suspenziju u historiji fudbala

Igrač Napolija zaradio najbizarniju suspenziju u historiji fudbala

05. 08. 2022 - 20:20
0
Shares

Fudbaler Napolija Gianluca Gaetano (22) kažnjen je s dvije utakmice zabrane nastupa od strane Fudbalskog saveza Italije.

Razlog suspenzije jedan je od najbizarnijih u historiji fudbalske igre. Gaetano je suspendovan zbog - šale.

Gaetano je prošlu sezonu proveo na posudbi u Cremoneseu. Kako se tim borio za promociju u Seriju A, on je pred utakmicu s Comom svom prijatelju Vittoriju Pariginiju napisao poruku putem WhatsAppa.

"Hoćete li nam pokloniti tri boda u petak?" glasila je poruka koju je 22-godišnji fudbaler poslao svom prijatelju pred utakmicu ovih klubova u Seriji B.

Ni slutio nije da će mu ova poruka donijeti suspenziju, ali i novčanu kaznu. Njemu je izrečena zabrana nastupa na dvije utakmice te 4.500 eura kazne.

Treba istaći da je sve Fudbalskom savezu Italije prijavio upravo fudbaler Coma Parigini. Očigledno mu se šala nije dopala i odlučio je da zaštiti sebe u ovom slučaju.

Zbog ovog 'incidenta' kažnjen je i Cremonese. Kazna za novog člana italijanske Serije A iznosi 5.000 eura.

Što se tiče utakmice koja je Gaetanu donijela suspenziju, ona je završena pobjedom Cremonesea od 2:1 i ovaj tim je do kraja sezone uspio da ostvari plasman u društvu najboljih klubova.

Gaetano će tako ostati upamćen kao igrač koji je zaradio jednu od najbizarnijih suspenzija u historiji fudbala i drugi put će sasvim sigurno dobro razmisliti šta piše.

Gianluca Gaetano je prošao sve omladinske kategorije Napolija. Debitovao je i za prvi tim, ali je prethodne dvije sezone išao na posudbu u Cremonese. Sada se vratio u Napulj i tražit će svoju šansu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti