05. 08. 2022 - 16:20
Morao je prihvatiti: Doveden je kao pojačanje, a sada mu je...
907
Shares
Morao je prihvatiti: Doveden je kao pojačanje, a sada mu je broj bukvalno otet

Morao je prihvatiti: Doveden je kao pojačanje, a sada mu je broj bukvalno otet

05. 08. 2022 - 16:20
0
Shares

Robert Lewandowski predstavljen je danas kao novi igrač Barcelone.

Poljski napadač izašao je na poprilično ispunjen Camp Nou kako bi pozirao s dresom svog novog kluba, a na njegovim leđima se našao broj 9.

Ovaj broj je u protekloj sezoni nosio Memphis Depay. Ipak, rukovodstvo kluba odlučilo je da devetka pripadne novoj zvijezdi tima i Nizozemac se nije ni mogao previše protiviti.

Predsjednik kluba Joan Laporta je o slučaju 'oduzimanja' dresa s brojem devet Depayu.

"Lewandowski i broj 9? Bila je to odluka kluba. To je sve u interesu kluba i publike. Zbog toga smo donijeli ovu odluku. Poštujemo Memphisa, a on je našu odluku u potpunosti razumio", rekao je Laporta.

Sam fudbaler je presretan što je došao u Barcelonu. Nije to mogao opisati riječima.

"Emocije su bile nevjerovatne kada sam vidio toliko ljudi na predstavljanju. Nemam prave riječi da izrazim sreću. Nešto čudesno. Želim na terenu usrećiti navijače širom svijeta", rekao je Lewandowski i dodao je:

"Ovo je za mene veliki izazov. Želim od prve utakmice pomoći timu i svojim iskustvom dodatno pokrenuti klub prema naprijed".

Mnogi su se pitali je li Barcelona napravila pravi potez dovodeći čovjeka koji će uskoro napuniti 34 godine. Lewa smatra da godine uopšte nisu bitne.

"Godine uopšte nisu bitne. Ja osjećam da mogu igrati na najvećem nivou. Dolazak u Barcelonu za mene i moju porodicu je najbolji mogući izbor", poručio je Lewandowski.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti