05. 08. 2022 - 12:09
PREPOZNAJTE LI GA? Samohrani otac usvojio bolesnog dječaka i...
907
Shares
PREPOZNAJTE LI GA? Samohrani otac usvojio bolesnog dječaka i od njega napravio velikog šampiona

NEVJEROVATNA PRIČA

PREPOZNAJTE LI GA? Samohrani otac usvojio bolesnog dječaka i od njega napravio velikog šampiona

Sportsport.ba
05. 08. 2022 - 12:09
0
Shares

Jerry Windle oduvijek je maštao da bude otac, a san mu se ispunio u junu 2000. godine.

Jerry je u jednom magazinu pročitao priču o životu siročadi u Kambodži i nakon što je uvidio kroz šta sve djeca u ovoj zemlji prolaze odmah je reagovao i krenuo je u proces usvajanja djeteta.

U junu 2000. godine želja mu se ispunila. Vlasti Kambodže su ga kontaktirale, on je završio sve papire za usvajanje u Sjedinjenim Američkim Državama i Jerry se na Floridu iz Phnom Penha vratio s dječakom od nepune dvije godine.

Izazovi su na samom početku bili ogromni. Dječak kojeg je nazvao Jordan bio je izuzetno slab i bolestan i s dvije godine imao je samo sedam kilograma.

Jerry je vodio žestoku borbu za njegov život. Nije bio siguran šta svaki novi dan donosi, ali se za usvojenog sina borio kao da je njegov.

U narednim godinama Jordan je počeo napredovati. Zdravlje mu je bilo sve bolje, on je bio sve čvršći i ubrzo se počeo baviti skokovima u vodu.

Dobrim nastupima privukao je pažnju trenera Tima O'Briana. Uključio ga je u svoj tim i u narednim godinama Jordan je briljirao na nastupima širom SAD-a.

Potom je krenuo olimpijski san. Jordan je s 13 godina učestvovao u kvalifikacijama, a san mu se ostvario prošle godine kada je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je završio kao deveti.

Iako je odrastao u SAD-u, dio Kambodže je još uvijek u njemu. Svojoj državi je odlučio posvetiti tetovažu na tijelu koja se jasno može vidjeti dok odrađuje nastupe.

Život oca i sina Windle opisan je i u knjizi i njihova priča zaista je prava filmska.

Učitaj još novosti