04. 08. 2022 - 21:23
Ono što Barcelona sprema za iduće ljeto je bilo nezamislivo...
907
Shares
Ono što Barcelona sprema za iduće ljeto je bilo nezamislivo donedavno: Kreću po zvijezdu engleskog tima

Ono što Barcelona sprema za iduće ljeto je bilo nezamislivo donedavno: Kreću po zvijezdu engleskog tima

04. 08. 2022 - 21:23
0
Shares


Ekipa Barcelone odradila je ovog ljeta izvrstan prijelazni rok.

Katalonski velikan je usprkos velikim finansijskim problemima uspio dovesti imena poput Roberta Lewandowskog ili Raphinhe, a navodno su spremni do kraja augusta završiti još nekoliko velikih potpisa.

Međutim, Barca za naredno ljeto sprema transfer koji bi mogao uzdrmati svijet fudbala. Španski mediji tvrde da će Katalonci krenuti po zvijezdu Liverpoola Trenta Alexandera-Arnolda.

Navodno će desni bek Redsa biti jedini fudbaler za kojeg Barcelona izdvojiti novac u ljeto 2023. godine. Spremni su ponuditi 80 miliona eura za zvijezdu tima s Anfielda.


Alexander-Arnold je ugovorom s Liverpoolom vezan do 2025. godine. Izuzetno je bitna karika u igri Redsa i sigurno da se klub ne želi lako odreći njegovih usluga.

Bit će svakako interesantno vidjeti hoće li Barcelona uspjeti da realizuje ovaj transfer. Sigurno bi bila prava bomba i možda i najveći transfer ljeta 2023. godine.

Podsjetimo, uveliko se špekuliše da bi Barca narednog ljeta mogla vratiti i Lionela Messija iz PSG-a koji je slobodan igrač na kraju ove sezone.

Trent Alexander-Arnold je kompletnu fudbalsku karijeru proveo u Liverpoolu. Prošao je sve omladinske kategorije, a za prvi tim je debitovao 2016. godine u duelu protiv Tottenhama.

Ukupno je ovaj 24-godišnji defanzivac odigrao 227 utakmica za Redse i postigao je 13 golova. Uspio je osvojiti brojne trofeje među kojima su Premiership, FA Kup, Liga prvaka, EFL Kup, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo.


Alexander-Arnold je i standardan član reprezentacije Engleske. Odigrao je 17 utakmica za Gordi Albion i postigao je jedan pogodak.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti