05. 08. 2022 - 12:55
LEGENDA UNITEDA I BIVŠI SAIGRAČ SE ŽESTOKO OBRUŠILA NA...
907
Shares
LEGENDA UNITEDA I BIVŠI SAIGRAČ SE ŽESTOKO OBRUŠILA NA PORTUGALCA: Znamo šta Ronaldo ne može da radi

ENGLESKA

LEGENDA UNITEDA I BIVŠI SAIGRAČ SE ŽESTOKO OBRUŠILA NA PORTUGALCA: Znamo šta Ronaldo ne može da radi

05. 08. 2022 - 12:55
0
Shares

Novi menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag sigurno je zamišljao drugačiji početak na Old Trafordu. Ali, Kristijano Ronaldo (Cristiano) je uspio da mu zagorča početak mandata u Junajtedu i primora ga da već na startu nove životne avanture mora da kritikuje najboljeg igrača tima zbog toga što je prije kraja pripremne utakmice otišao sa stadiona. Čini se ipak da je samom sebi napravio najveću štetu, jer kao da je jednim potezom okrenuo kompletnu ostrvsku javnost protiv sebe.

Tačno je da bi je golovima brzo vratio na svoju stranu, ali sudeći po trenutnim izlivima bijesa, Ronaldo je sve manje popularan, sve više omražen. Pa čak i njegov nekadašnji saigrač Geri Nevil (Gary Neville) ne može da opravda ponašanje Portugalca.

- Da budem jasan - to što je Ronaldo postigao u fudbalu niko nije mogao da zamisli i historija će ga pamtiti kao jednog od najboljih, rekao je Nevil i dodao:

- Ova sezona će se za 20 godina zaboraviti. Ali, meni - kao bivšem kapitenu Mančester junajteda, neprijatno je  da gledam da zvijezda svlačionice pravi dramu. Dešavalo se to i u posljednjih nekoliko sezona, imali smo Pogbinog menadžera – ne uvijek Pogbu, ali menadžera svakako, koji se uvijek igrao sa klubom. Ne smiješ da dozvoliš da ti zvijezda tima vodi klub. Ne smiješ - kategorički će Nevil.

Iako je uvijek hvalio Ronalda, solidne igre tima tokom priprema i ohrabrujuća izdanja Antonija Marsijala u navali trebalo bi - smatra Nevil, da upravi kluba olakšaju odluku. Svi znamo koju.

- Znamo šta Ronaldo ne može da radi (visoki presing - op.a.), a način na koji on želi da igra, na lopti, ne mislim da odgovara Te Hagovim idejama... Drugo, te priče da Kristijano Ronaldo hoće da ide, tajming je bio užasan. U startu je potkopao Ten Haga. Sve o čemu je govorio na konferencijama za medije je bukvalno izbrisano pričama o Ronaldu. Ako pogledamo unazad, Pep Gvardiola, Jirgen Klop, Antonio Konte, ser Aleks Ferguson... Zamislite da je njima igrač postao dominantno pitanje, da je počeo da odvraća pažnju s drugih stvari... Onda postoji samo jedna stvar koja mora da se desi. Svi znamo koja - rekao je Nevil.

Učitaj još novosti