04. 08. 2022 - 08:31
KO JE LIJENI GEPARD, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Osman Bukari je...
907
Shares
KO JE LIJENI GEPARD, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Osman Bukari je peto najskuplje pojačanje Crvene zvezde!

STIGAO OVOG LJETA U BEOGRAD I SVE ODUŠEVIO

KO JE LIJENI GEPARD, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Osman Bukari je peto najskuplje pojačanje Crvene zvezde!

04. 08. 2022 - 08:31
0
Shares

Debi Crvene zvezde u Evropi u novoj sezoni obilježio je Osman Bukari.

Omaleni vezista iz Gane postigao je het-trik, upisao jednu asistenciju, a poništen je jedan pogodak.

Ko je fudbaler koji je u jednoj utakmici "kupio" delije?

Vezni 170 centimetara visoki vezista je stigao ovog jleta u Crvenu zvezdu iz Nanta, gdje je prošle godine igrao na pozajmici iz belgijskog Genta. Postao je peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, poslije Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona eura.

Bukari je dokazao ono što o njemu pričaju, da mu je brzina glavno oružje u igri. Takođe je pokazao i da vodi da napada driblingom, kao i da pomaže odbrani.

Ganjanin je u Gentu dobio nadimak "lijeni gepard", prije svega jer mu radna etika nije bila jača strana.

Osman Bukari ponikao je u Lavovima iz Akre, igrao u Anderlehtu, a u slovačkom Trenčinu je doživio afirmaciju. Nakon toga je uslijedio transfer u Gent za milion eura odakle je došao za dvostruko veću sumu na "Marakanu", kao pojačanje od koga se mnogo očekuje.

Čini se da je sam fudbaler iz Gane povukao pravi potez kada je odlučio da se preseli u Beograd. Slično onom što je uradio 2018. godine kada nije prošao na probi u Anderlehtu.

bukari

Stigao je Bukari na ljeto pomenute godine iz Akra Lajonsa na pozajmicu u belgijski klub, međutim, nije se izborio za ugovor.

- Bilo mi je teško tamo na početku. Mislio sam da mogu sve da postignem svojim talentom. Ali bio sam malo lijen. Tamo su me naučili da moram i da se trudim - rekao je Bukari svojevremeno za medije u domovini:

- Odigao sam devet mečeva u rezervama i dao sam šest golova. Kada sam čuo da neću dobiti ugovor, bio sam razočaran zato što sam želio da igram u Evropi.

Nije Bukari "pao u bedak" i izabrao je Slovačku - Trenčin. Tamo je, na kraju, bio uvršten i u tim sezone prije nego što se vratio u Belgiju. Ali u pomenuti Gent.

- Prve godine sam imao poteškoća, jer sam morao da se prilagodim stilu igre. Ponekad sam bio toliko brz da moji saigrači nisu mogli da me stignu i pridruže mi se u igri. Ali uz Trenčin sam postao samo bolji. Druge sezone sam dao 10 golova na 25 utakmica.

Sa Gentom je potpisao ugovor na tri godine, s tim da je poslije dobrih partija u Slovačkoj imao nekoliko opcija za nastavak karijere. Naime, mediji su tada pisali da su Bukarija željeli Porto i Sporting, kao i tri turska velikana: Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš.

bukari1

Sjajno se uklopio na Marakani, uostalom, navijači su mu već skandirali ime.

- Prelijepa atmosfera, osjećam se sjajno da igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo. Ali znao sam sve o Zvezdinim navijačima i prije dolaska u klub, uvijek su ovakvi. Bio sam trkač ranije, prije nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim - poručio je momak iz Gane poslije meča s Pjunikom.

Za reprezentaciju Gane nastupao je pet puta i još uvijek bi mogao da se nađe na Mundijalu u Kataru.

Učitaj još novosti