04. 08. 2022 - 08:07
Zrinjski večeras protiv Tobola igra prvi meč trećeg pretkola...
907
Shares
Zrinjski večeras protiv Tobola igra prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige

DVA KORAKA DO ISPISIVANJA HISTORIJE

Zrinjski večeras protiv Tobola igra prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige

04. 08. 2022 - 08:07
0
Shares

Nogometaši Zrinjskog će večeras igrati prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Tobola.

Prvak Bosne i Hercegovine će na svom terenu u Mostaru pokušati slaviti kako bi dočekao mirniji uzvrat koji će se igrati za sedam dana u Kazahstanu.

Trener mostarske ekipe Sergej Jakirović je uoči susreta istakao kako dobro poznaje protivnika, te da se radi o veoma iskusnoj ekipi.

"U analizi Tobola, vidjeli smo da igramo protiv jedne jako iskusne ekipe koja ima prosjek od 28,5 godina, što dovoljno govori... Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, pet igrača s naših prostora i trener im je iz Srbije. Vjerovatno imaju dobre informacije o nama, ali imamo i mi o njima. To je danas normalno, a nas očekuje jedna zahtjevna utakmica u kojoj želimo napraviti sve da uspijemo otići s prednošću na uzvrat. Eh sad, to je plan, a mi možemo planirati, ali sam svjestan da moramo biti na visokom nivou i da moramo iskoristiti iskustvo od četiri utakmice odigrane u Evropi", rekao je Jakirović.

Ukoliko izbaci Tobol, Zrinjskom bi za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige bilo potrebno da u play-offu izbaci poraženog iz duela Olympiacos - Slovan Bratislava.

Utakmica Zrinjski - Tobol se igra večeras na Gradskom stadionu u Mostaru s početkom u 21 sat.

Učitaj još novosti