05. 08. 2022 - 12:08
STARA DAMA BI ZAISTA TREBALA IMATI PAKLEN TIM: Kako će...
907
Shares
STARA DAMA BI ZAISTA TREBALA IMATI PAKLEN TIM: Kako će Juventus izgledati naredne sezone? Mnogo očekuju BUUUM

MNOGI SMATRAJU DA ĆE BITI JAČI

STARA DAMA BI ZAISTA TREBALA IMATI PAKLEN TIM: Kako će Juventus izgledati naredne sezone? Mnogo očekuju BUUUM

05. 08. 2022 - 12:08
0
Shares

Italijanski gigant Juventus ovog ljeta će doživjeti najveće promjene u veznom redu. To je upravo prepoznato kao problem, još od vremena kada su igrali Vidal, Pirlo, Pogba, pa kasnije Pjanić, Khedira i Matuidi, Juventus je došao u situaciju da je Allegri nezadovoljan kvalitetom igrača.

Ostat će samo Locatelli i Zakaria koji su dva najnovija pojačanja, Ramsey je raskinuo ugovor i slobodan je igrač, a Arthur i Rabiot nisu kvalitet za veća ostvarenja. Bentancur je otišao, a Nedved i direktor će pokušati da ojačaju tim jednom velikom zvijezdom, ali i sa još par svježih lica.

Pogba je stigao, ali je povrijeđen i pravo je pitanje koliko će moći pružiti. U igri je bio i sjajni Sergej Milinković-Savić, ali on će očito ostati neostavarena želja. 

Pokušaj da se dovede Frenki de Jong osuđen je na propast, a teško je vjerovati da bi Tielemans iz Leicestera kojem ističe ugovor za godinu dana, prije velikih engleskih klubova odabrao Juventus.

Ono što je bilo realnije su Gravenberg iz Ajaxa (završio u Bayernu), Renato Sanchez je novi član PSG-a, a bolje upućeni kažu da bi Juve mogao dovesti nekog od mladih igrača uz recimo Pogbu, prije svih Romelu. Od fudbalera sa posudbe, mogao bi biti povučen odlični Gati iz Frosinonea.

Velika želja je Filip Kostić, a morat će Stara dama pobijediti West Ham u ovoj utrci. S Paredesom iz PSG-a je već postignut dogovor, ali je ostalo ubijediti prvaka Francuske koji za argentinskog veznjaka želi 15 miliona eura.

Treba dodati da u Torino pažljivo prate i situaciju sa Miralemom Pjanićem u Barceloni pa se ne isključuje mogućnost da krenu po bh. reprezentativca ako propadne dolazak Paredesa.

U napadu bi mogle da uslijede promjene po bokovima, otišli su Bernardeschi i Dybala, pa će i tu biti uložen novac u par novih igrača. Dosta je imena, ali je navodno Allegri tražio igrače koji će garantovati povratak titule i otpočinjanje nove faze dominacije u Italiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

Prva opcija za napad je bio Alvaro Morata, međutim Atletico Madrid ne popušta pa su se u Torinu okrenuli drugim rješenjima.

Tuttosport u četvrtak donosi vijest da je sada prioritet za napad postao odlični Atalantin napadač Luis Muriel.

Srećom otkupili su Chiesu, stigao je sjajni Bremer i zamijenit će De Ligta, a tu je i Angel di Maria od kojeg se mnogo očekuje, baš kao i od mlađahnog lijevog beka Andree Cambijasa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Pojačanja će sigurno još biti, a mnogi smatraju da će Stara dama biti jača nego prošle sezone i da je realnost borba za tron u Italiji...

Učitaj još novosti