02. 08. 2022 - 16:49
MIROLJUBIVI SON O OSVETI KOJU JE ČEKAO CIJELI ŽIVOT: "Uživao...
907
Shares
MIROLJUBIVI SON O OSVETI KOJU JE ČEKAO CIJELI ŽIVOT:

OTKRIO DETALJE

MIROLJUBIVI SON O OSVETI KOJU JE ČEKAO CIJELI ŽIVOT: "Uživao sam da ih gledam kako plaču..."

02. 08. 2022 - 16:49
0
Shares

Don Heung-min slovi za jednog od najmiroljubivijih fudbalera na svijetu. 

Svojim sjajnim partijama u dresu Tottenhama fudbaler iz Južne Koreje je postao uzor mnogim i primjer jednog profesionalnog fudbalera.

U Evropi je već dugi niz godina, a na samom početku kada je stigao u Njemačku suočio se rasizmom zbog čega je dugo godina čekao na osvetu.

Nedavno se 29-godišnjak prisjetio pobjede Južne Koreje nad Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine rezultatom 2:0.

Kako je kazao kada vidi nekog da tuguje ili plače obično priđe da ga utješi, ali da mu je jednostavno užitak bilo gledati Nijemce zbog boli kroz koju prolaze nakon eliminacije sa Mundijala u Rusiji.

"U Njemačku sam otišao veoma mlad, prošao sam kroz mnogo teških i nezamislih trenutaka. Suočio sam se sa dosta rasizma."

"I dok sam prolazio kroz tako težak period dosta sam razmišljao da li ću se osvetiti jednog dana."

"Kada ljudi plaču odem i utješim ih, zagrlim ih, ali gledati Nijemce kako plaču... Osjetio sam da sam se osvetio radeći ono što volim."

Inače, najbolji strijelac Premiershipa u minuloj sezoni se sa rasizmom suočio i u Engleskoj. Tako je prošle godine uhapšeno osam osoba zbog objava protiv fudblaera iz Južne Koreje.

Učitaj još novosti