02. 08. 2022 - 16:37
LAPORTINO ČUDO: Ćavijeva DRUGA postava jača nego...
907
Shares
LAPORTINO ČUDO: Ćavijeva DRUGA postava jača nego prošlogodišnja prva!

IZGLEDAJU SJAJNO

LAPORTINO ČUDO: Ćavijeva DRUGA postava jača nego prošlogodišnja prva!

02. 08. 2022 - 16:37
0
Shares

Barselona je apsolutni hit ljetnjeg prijelaznog roka, jer je sa ivice bankrota, rizičnim potezima prodala TV prava i inkasirala 650 miliona eura i krenula u ofanzivu.

Mnogi vjeruju da Barsa rizikuje svoju budućnost kluba, ali Đoan Laporta je morao da povuče radikalne poteze, uostalom, ako je neki klub mašina za stvaranje para, onda je to Barselona.

Barsu su do sada pojačali Robert Levandovski, Rafinja, Andreas Kristensen i Frenk Kesi, te Žil Kunde iz Sevilje. Ćavi Ernandes je potvrdio da je i Pablo Tore veliko iznenađenje za sve, iako je ovog ljeta  stigao kao pojačanje za Barsu Atletik, odnosno B tim. Tore će ostati sa prvim timom, a kada ne bude imao minutažu nastupaće za Barsu Atletik. 

Očekuje se da uskoro dođe i Sezar Aspilikueta, koji je ponovo zatražio od Čelsija da ga pusti u Barselonu i time bi vjerovatno prelijazni rok bio zatvoren, mada je u opticaju i Bernardo Silva. Ako pogledamo u tom slučaju tim Barselone, vidjećemo da će Ćavi Ernandes imati strašnu konkurenciju i drugu postavu koja je jača od mnogih prvih tokom protekle sezone.

Novi rezervni golman će biti Injaki Penja, koji je dijete kluba i eksplodirao je na pozajmici u Galatasaraju prošle sezone. Dest je rezevrni desni bek, lijevi Balde, a štoperi u rotaciji Garsija, Pike verovatno i Kristensen kada bude igrao 4-3-3. 

U veznom redu su rezervisti Niko Gonzales, De Jong ako ostane ili Frenk Kesi i pomenuti Pablo Tore. Najjača rotacija je napadačka, gdje se očekuje da udarni trio najčešće budu Rafinja, Fati i Levandovski, pa će se za svoje minute žestoko boriti Dembele, Feran Tores i Obamejang. 

Na papiru, rezervni tim Barselone bi izgledao ovako:  

barsa-druga-postava

Složili se ili ne, Barsa je ipak pokazala kakva je institucija, u najtežem trenutku u ovom vijeku, druga postava odjednom je postala bolja nego prva iz prošle sezone, sjetite se samo kada su prije zimskog prijelaznog roka igrali - Abde, Luk de Jong, Đutgla, Lengle...

Učitaj još novosti