02. 08. 2022 - 12:52
Španski klub veličao Kosovo i njihove igrače iako ih država ne...
907
Shares
Španski klub veličao Kosovo i njihove igrače iako ih država ne priznaje

Španski klub veličao Kosovo i njihove igrače iako ih država ne priznaje

02. 08. 2022 - 12:52
0
Shares

Španski prvoligaš Mallorca izazvao je skandal na društvenim mrežama nakon što su objavili fotografije dvojice kosovskih nogometaša. Naravno, tu ne bi bilo ništa čudo da Španija ne prizanje Kosovo i izbjegava korištenje naziva te države.

Poslije prijateljske utakmice između Mallorce i Napolija, španski prvoligaš je obavio fotografiju svog napadača Vedata Muriqija i defanzivca Napolija Amira Rrahmanija uz opis "Kosovo team".
Svjesno ili ne, Mallorca se se stavila izvan nadležnosti same Španije koja ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, te ostaje da vidimo da li će biti reakcije Nogometnog saveza Španije i državnih institucija.

Izvor OVDJE.

Inače, prije nekoliko mjeseci čak je bilo upitno i odigravanje meča kvalifikacija za SP između Španije i Kosova, jer domaćin nije želio istaknuti kosovsku zastavu i intonirati kosovsku himnu prije početka meča.

No, pod pritiskom FIFA-e Španci su morali ispoštovati protokol te se kosovska zastava zavijorila, a himna začula na stadionu u Sevilli.

No, na španskoj državnoj televiziji TVE komentatori su o protivničkoj selekciji govorili kao o "timu Nogometnog saveza Kosova", ali nisu se tu zaustavili u skandaloznom ponašanju.

Ime države su namjerno napisali malim slovima, kao i skraćenicu od tri slova koja stoji u gornjem lijevom uglu kod rezultata.


Klix.ba

Učitaj još novosti