02. 08. 2022 - 08:37
Igrač je doživio veliki pad u svojoj karijeri, a kao glavni...
907
Shares
Igrač je doživio veliki pad u svojoj karijeri, a kao glavni krivac spominje se njegov bivši trener

Igrač je doživio veliki pad u svojoj karijeri, a kao glavni krivac spominje se njegov bivši trener

02. 08. 2022 - 08:37
0
Shares

Mladi veznjak Riqui Puig (23) napustit će Barcelonu i karijeru nastavlja u američkom MLS-u.

Na veliko iznenađenje svih jedan od velikih talenata iz La Masije odlučio se na odlazak u LA Galaxy s 23 godine i već je prihvatio ponudu ovog kluba.

Njegov odlazak uskoro će biti ozvaničen, a činjenica da je sa samo 23 godine završio u MLS-u šokirala je navijače Barcelone. Oni kao krivca za to vide nekadašnjeg trenera Ronalda Koemana.

Nizozemac je po dolasku u Barcelonu 2020. godine otpisao mladog fudbalera. Imao je Puig sličan tretman kao i Miralem Pjanić, grijao je klupu, nije dobio pravu šansu i od jednog od najvećih talenata došao je do toga da za njega više nema mjesta u klubu.

Xavi Hernandez nije imao druge opcije. Talentovani fudbaler jednostavno nije na nivou na kakvom treba biti za Barcelonu i odlučeno je da on napusti klub.

Ponuda LA Galaxyja je ispunila očekivanja. I mladom fudbaleru je dosta klupe, želi da igra redovno i prihvatio je odlazak u MLS.

Navijačima je žao što nekada veliki talenat napušta klub. Krivca vide u Ronaldu Koemanu i tvrde da je on sputao Puiga da napravi veliku karijeru jer mu nije dao da igra kada je to najviše trebalo.

"Nikada neću oprostiti Koemanu jer je uništio karijeru Riquiju Puigu", jedan je od brojnih komentara koji su se pojavili među navijačima Barcelone, veoma razočaranih što mladi veznjak napušta klub.

Ipak, realno ni Puig nije blistao kada mu se ukazivala prilika. Imao je šansu da se pokaže i kod Xavija, no u tome nije uspio. Kao da je izgubio samopouzdanje koje je imao i zbog toga je odlučeno da on napusti klub.

Riqui Puig je prošao sve omladinske kategorije Barcelone. Za prvi tim debitovao je 2018. godine i predviđalo se kako je on nova velika zvijezda katalonskog kluba.


Međutim, kod Ronalda Koemana nije dobio pravu šansu. Iako je u tom periodu promovisan u prvi tim, uglavnom je grijao klupu, nije igrao velike utakmice i utopio se u sivilo katalonskog kluba.

Ukupno je u prethodne četiri sezone Puig odigrao 60 utakmica za prvi tim Barcelone i postigao je dva pogotka.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti