02. 08. 2022 - 08:28
JEDNA JE MAJKA: Zlatan Ibrahimović ispunio svojoj Jurki veliku...
907
Shares
JEDNA JE MAJKA: Zlatan Ibrahimović ispunio svojoj Jurki veliku želju! VIDEO

JEDNA JE MAJKA: Zlatan Ibrahimović ispunio svojoj Jurki veliku želju! VIDEO

02. 08. 2022 - 08:28
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svuda pođi, kući dođi.

Stara narodna izreka očigledno je moto i Jurke Ibrahimović, majke Zlatana Ibrahimovića.

Jurka, djevojačko Gravić, rođena je u selu Prkos koje se nalazi desetak kilometara od Zadra, blizu Škabrnje. I upravo u tom kraju, na ostrvu Pagu je, prema objavi samog Zlatana, dobila novi stan.

Ibrahimović (40) je izdao novu autobigrafiju, ovog puta pod nazivom "Adrenalin".

"Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gdje joj žive dvije sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla vidjeti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila. Želimo da joj pošaljemo Maksija i Vinsenta, same, bez mame i tate. Trebaju da se nauče samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja može štošta da ih nauči”, stoji u odlomku iz Adrenalina.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je rođen 1981. godine u Švedskoj u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka iz Zadra. Zlatanovi roditelji su se rastali kada je on napunio dvije godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive sa majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

"Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće sa muževima, ništa joj nije išlo kako je željela, ali nas je voljela“, napisao je proslavljeni golgeter u autobiografiji "Ja sam Zlatan".

Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao sa njom da joj pomogne i za to dobijao mali džeparac.

"Uvijek je imala moju ljubav. Zaslužila je", kaže Zlatan Ibrahimović.


Kurir sport

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti