01. 08. 2022 - 10:33
Miralem Pjanić ima mnogo ponuda, ali jedna se IZDVAJA POTPUNO
907
Shares
Miralem Pjanić ima mnogo ponuda, ali jedna se IZDVAJA POTPUNO

Miralem Pjanić ima mnogo ponuda, ali jedna se IZDVAJA POTPUNO

01. 08. 2022 - 10:33
0
Shares


Xavi Hernandez ove sedmice će donijeti konačnu odluku o sudbini Miralema Pjanića u Barceloni.

Bh. veznjak pokazao se dobro tokom predsezone, no španski list AS jučer je donio informaciju kako je trener katalonskog tima već odlučio da za Pjanića nema mjesta usprkos pohvalama Xavija i trenerske ekipe.

"Xavi će se uskoro sastati s igračima koje je otpisao i saopštit će im odluku. Među njima su Memphis, Abde i Pjanić", piše list AS.


Katalonski list Sport u današnjem izdanju navodi kako postoji i mala mogućnost da 32-godišnji veznjak ostane u Barceloni. To mu je želja, ali morat će da se odrekne velike plate od gotovo sedam miliona eura.

"Miralem Pjanić ima ponude drugih klubova, ali njemu je prioritet ostanak u Barceloni. Za to bi morao znatno smanjiti platu. Xavi će svoju odluku saopštiti tokom sedmice", piše Sport.


Također, ovaj list navodi kako bh. fudbaler ima nekoliko atraktivnih ponuda na stolu.

"Juventus, Napoli i Lazio su zainteresovani da ga dovedu na posudbu. Isto tako, Pjanić ima veliku ponudu iz Saudijske Arabije".

Treba istaći da je Juventusu dovođenje Pjanića opcija broj dva. Po njega će krenuti ako ne uspiju završiti transfer Leandra Paredesa iz PSG-a.

Ekipa iz Saudijske Arabije koja želi bh. fudbalera je Al Nassr. Cifra koju mu nude je osam miliona dolara na godišnjem nivou.

Postoje dakle male šanse za ostanak Pjanića u Barceloni. Sve će biti poznato tokom ove sedmice, ali trenutno je bh. veznjak mnogo bliži odlasku.

 

 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti