29. 07. 2022 - 14:07
Ovo ni tri golmana ne brane: U Mostaru je viđen jedan od...
907
Shares
Ovo ni tri golmana ne brane: U Mostaru je viđen jedan od najboljih golova bh. timova u Evropi

Ovo ni tri golmana ne brane: U Mostaru je viđen jedan od najboljih golova bh. timova u Evropi

29. 07. 2022 - 14:07
0
Shares

Nogometaši Zrinjskog ostali su jedini bh. predstavnik u Evropi nakon što su sinoć u Mostaru pobijedili Tiranu rezultatom 3:2 u uzvratnom meču 2. pretkola Konferencijske lige, a najljepši trenutak meča viđen je u 25. minuti kada su Plemići došli u vodstvo.

Igrala se 25. minuta kada je Niko Janković uzeo loptu na sredini terena, prišao na nekih 22-23 metra od gola gostiju, a onda silovitim i milimetarski preciznim udarcem pogađa dalji ugao golmana i dovodi Plemiće u vodstvo.

"Kakva golčina Nike Jankovića. Fenomenalan gol, ovo ni tri golmana ne bi odbranila", rekao je, između ostalog, komentator Arene Sport.

Ovaj gol, bez dileme, jedan je od najljepših koji su bh. timovi postigli u Evropi posljednjih godina, a žal ostaje zbog činjenice da se brojni naši timovi već na samom početku evropskog puta oproste od igranja na međunarodnoj sceni i s tim u vezi ne čudi da rijetko viđamo ovakve pogotke vrijedne spomena.

Nakon prvog, Zrinjski je preko Tičinovića postigao i drugi gol, a na kraju je slavio rezultatom 3:2 te se s ukupnih 4:2 plasirao u narednu fazu, gdje će igrati protiv vrlo nezgodnog rivala kazahstanskog Tobola.

Prva utakmica u Mostaru na rasporedu je 4. augusta, a revanš u Kazahstanu 11. augusta. Odmah nakon sedam dana igrat će se play-off runda u kojoj priželjkujemo i našeg predstavnika.

 

Učitaj još novosti