27. 07. 2022 - 09:40
Revanš od milijardu dolara: Svijet boksa nikad nije vidio...
907
Shares
Revanš od milijardu dolara: Svijet boksa nikad nije vidio ovako nešto

Revanš od milijardu dolara: Svijet boksa nikad nije vidio ovako nešto

27. 07. 2022 - 09:40
0
Shares

Glasine posljednjih godina prema kojima će se održati novi meč između Floyda Mayweathera (45 godina) i Conora McGregora (34 godine) dobivaju na ozbiljnosti. 

Nakon što se prošli mjesec pričalo o "osveti od jedne milijarde dolara", sada je to vrlo blizu da postane stvarnost.

Britanski mediji pozivaju se na izvor blizak pregovorima, pod zaštitom anonimnosti, koji potvrđuje dogovor i tvrdi da ima još vrlo malo detalja koje treba razraditi.

Osim toga, meč neće biti pokazni, već službeni, baš kao i prvi međusobni okršaj 2017. godine. Tada je Mayweather svladao McGregora nokautom u desetoj rundi.

Više detalja je postavljeno. Meč će imati deset rundi, a borit će se u kategoriji do 70,3 kg. To bi mogao biti problem za McGregora, koji sada teži viiše i čak je razmišljao o povećanju težine pri povratku u MMA godinu dana nakon povrede.

Ovog puta, meč će biti posljednji koji će odraditi Floyd Mayweather. Amerikanac je odlučan u namjeri da više nikada ne uđe u ring, iako je to rekao i prije, nakon što se prvo umirovio 2015., a zatim se vratio 2017. za istu borbu s McGregorom.

"Dogovor je vrlo blizu završetka. Obje strane su već dogovorile osobne uslove. Floyd vjeruje da će to biti nešto što svijet boksa nikada prije nije vidio", rekao je izvor.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti