24. 07. 2022 - 15:16
Nije bio zadovoljan Neueurovom zahvalom za pronađeni novčanik,...
907
Shares
Nije bio zadovoljan Neueurovom zahvalom za pronađeni novčanik, ali sve je

Nije bio zadovoljan Neueurovom zahvalom za pronađeni novčanik, ali sve je "ispeglao" Lothar Matthaus

24. 07. 2022 - 15:16
0
Shares

Kada je taksista po imenu Azir prije nekoliko dana nakon smjene pronašao novčanik golmana Bayerna Manuela Neuera, nije imao nikakvu potrebu, osim moralne, da novčanik vrati golmanu.

U novčaniku su se nalazila Neuerova dokumenta, platne kartice i oko 800 eura gotovine koje je taksista jednostavno mogao sačuvati za sebe.

Ipak, odlučio je reagovati ljudski, potražiti Neuera prvo kod njegove kuće, potom u gradiću blizu Minhena gdje golman ima imanje, ali ga nikako nije uspio naći. Naposljetku je otišao kod njegovog menadžera, vratio novčanik i ostavio svoj kontakt. 

Neuer je reagovao u najmanju ruku sramotno, te je nakon dvije sedmice poslao taksisti svoj dres sa potpisom bez ikakve poruke. Tako je taksista koji je prešao preko 120km da bi vratio Neueru novčanik i tom prilikom potrošio 400 eura, kao vid zahvale dobio dres koji vrijedi tek oko 100 eura. 

No, ono što Neuer nije uradio, jeste njegov stariji sunarodnik Lothar Matthaus. 

Slavni fudbaler je odlučio nagraditi prekrasan gest taksiste te je od njega otkupio Neuerov dres za 1000 eura, a onda ga stavio i na aukciju za prikupljanje novca koji će dati u humanitarne svrhe. 

"Znam kako je kad izgubiš novčanik. Mnogo posla imaš nakon toga.. Nove kartice, novi dokumenti... Svaka mu čast što je spasao Manuela tih muka", rekao je Matthaus.

 

Učitaj još novosti