22. 07. 2022 - 07:56
O OVOM SE PRIČA Laporta navijaču Barcelone: Ništa od...
907
Shares
O OVOM SE PRIČA Laporta navijaču Barcelone: Ništa od kapitalca, ide u Chelsea (VIDEO)

LAS VEGAS

O OVOM SE PRIČA Laporta navijaču Barcelone: Ništa od kapitalca, ide u Chelsea (VIDEO)

22. 07. 2022 - 07:56
0
Shares

Jules Kounde (23), sjajni stoper Seville i reprezentacije Francuske, zadnji je preostali kapitalac kojeg Barcelona želi u prijelaznom roku. Kounde također želi Barcu, ali Chelsea nudi višu odštetu pa Sevilla insistira da ode tamo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

Defanzivac to odbija te je protivno želji kluba, koji ga usmjerava u Chelsea, otišao na pripreme sa Sevillom kako bi ušićario vremena Barceloni da povisi ponudu te tako prešao u katalonski klub.

Borba katalonskog i engleskog velikana za Koundea jedna je od najzanimljivijih priča burnog prijelaznog roka. Pojavila se snimka kako Barcelonin predsjednik Joan Laporta u hotelu Palms u Las Vegasu, gdje je Barca u sklopu američke turneje, na pitanje navijača što je s Koundeom, odgovara: "Ništa od njega, on ide u Chelsea."

Međutim, mnogi su uvjereni da je Laporta, poznat kao teatralni šoumen, to rekao ironično te da je zapravo u tijeku žestoka bitka za Koundea. Barcelona je od početka prijelaznog roka dovela stopera Andreasa Christensena iz Chelseaja i veznjaka Francka Kessieja iz Milana kao slobodne igrače.

Uz odštete je dovela dvojicu; krilo Raphinhu iz Leedsa platila je 58 miliona eura, a Bayernu je za napadača Roberta Lewandowskog dala 45 miliona eura.

Učitaj još novosti