21. 07. 2022 - 14:34
ŽELE GA BAŠ SVI, MRTVA TRKA REALA I BARCE, A POBJEDNIK JE......
907
Shares
ŽELE GA BAŠ SVI, MRTVA TRKA REALA I BARCE, A POBJEDNIK JE... Zabio je 170 golova u 172 utakmice, a danas postaje profesionalac

ENDRICK BI MOGAO OBUĆI DRES BARCELONE

ŽELE GA BAŠ SVI, MRTVA TRKA REALA I BARCE, A POBJEDNIK JE... Zabio je 170 golova u 172 utakmice, a danas postaje profesionalac

21. 07. 2022 - 14:34
0
Shares

Brazilski Palmeiras danas je priredio veliku svečanost na kojoj će njegovo čudo od djeteta Endrick potpisati prvi profesionalni ugovor. Rijetko viđeni talent danas puni 16. rođendan što mu omogućuje da postane profesionalac iako brazilski mediji nagađaju da će do 18. rođendana sigurno biti u nekom velikom europskom klubu.

Palmeiras tvrdi da je mladi napadač u omladinskim kategorijama zabio nevjerojatnih 170 golova u 172 nastupa, a ne sebe je skrenuo pozornost nakon što je na Copinhi, najvećem brazilskom U-21 turniru, zabio šest golova u sedam utakmica. Endrick je ismijavao nekoliko godina starije protivničke igrače, a već duže vrijeme ga prate Manchester City, Barcelona, Real Madrid i brojni drugi klubovi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Endrick (@endricki)

Brazilci su poludjeli za Endrickom pa će na njegovu današnjem potpisivanju ugovora biti sve televizije i novine, a u brojnim anketama provedenim među navijačima brazilske reprezentacije puno je onih koji ga žele vidjeti u Kataru na Svjetskom prvenstvu. To se, jasno, neće dogoditi, ali Palmeiras vjeruje da će se na Endricku jednog dana obogatiti.

On je u taj klub došao kao siromašni 11-godišnjak nakon što su ga Palmeirasovi skauti ugledali na jednom turniru. Nakon što je prošao probu, njegovoj obitelji ponuđeno je da se preseli u Sao Paulo, ali otac je na to pristao samo ako mu klub nađe posao. Postao je radnik na stadionu i Endrick je došao u Palmeirasovu nogometnu školu.

"Nikad nisam za sebe mislio da sam poseban, ali kad sam na tom turniru odigrao tako dobro, sinulo mi je da bih možda mogao postati nogometaš. Moj put bio je strašno težak i znam koliko malo dječaka kao ja na kraju ostvare dobru karijeru. No na dobrom sam putu i ne želim ispustiti tu šansu", rekao je Endrick.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SE Palmeiras (@palmeiras)

Konkretne korake u pregovorima s Palmeirasom još početkom godine poduzela je Barcelona. Španski mediji pisali su da je već ponudila Palmeirasu 45 miliona eura koje bi platila u tri rate. Prvu kad Endrick potpiše profesionalni ugovor s Palmeirasom, drugu kad odigra prvu seniorsku sezonu i treću kad s 18 godina dođe u Barcelonu.

Učitaj još novosti