18. 07. 2022 - 08:23
NAKON DE LIGTA KRENUO PO NOVOG KAPITALCA Brazzo lovi sjajnog...
907
Shares
NAKON DE LIGTA KRENUO PO NOVOG KAPITALCA Brazzo lovi sjajnog Hrvata, Barca pravi novi MEGATRANSFER, PSG pronašao zamjenu za stopera kojeg želi Chelsea

NOGOMETNA PIJACA

NAKON DE LIGTA KRENUO PO NOVOG KAPITALCA Brazzo lovi sjajnog Hrvata, Barca pravi novi MEGATRANSFER, PSG pronašao zamjenu za stopera kojeg želi Chelsea

18. 07. 2022 - 08:23
0
Shares

I danas je vrlo vruće na nogometnoj pijaci, a sve aktuelnosti možete pratiti na portalu Sport.ba.

Bild: Bayern je spreman izdvojiti 25 miliona eura za sjajnog Hrvata
Prema pisanju njemačkog Bilda, trener Bayerna Julian Nagelsmann želi dovesti Bornu Sosu iz Stuttgarta. Za to je spreman odvojiti između 20 i 25 miliona eura. Sosa se i u ranijim prijelaznim rokovima dovodio u vezu s Bayernom, ali se taj posao nije realizirao.

Hrvatski je reprezentativac u ovom prijelaznom roku tražen na nogometnom tržištu. Engleski mediji pisali su da je trener Chelseaja Thomas Tuchel također za njega jako zainteresiran jer je ovog ljeta ostao bez lijevog beka Marcosa Alonsa. Iza Sose je odlična sezona u Stuttgartu, u kojoj je zabio dva gola i podijelio devet asistencija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Sosa (@superrman007)

Nametnuo se, usto, i kao prvo rješenje Zlatka Dalića na poziciji lijevog beka u hrvatskoj reprezentaciji. Sosa je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, koji ga je još 2018. godine prodao Stuttgartu za šest miliona eura.

Barcelona sprema još jedan megatransfer?
Nakon što je dovela Roberta Lewandowskog, Barcelona sprema još jedan megatransfer. SPORT piše kako su jako zainteresirani za Julesa Koundea, stopera Seville koji već dugo pregovara s Chelseajem. Španci pišu kako bi Barcelona mogla izdvojiti oko 45 miliona eura, ali ponuditi Sevilli i nekog od dvojca Nico - Abde Ezzalzouli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

PSG ima spremnu zamjenu za skupocjenog stopera
Chelsea je jako zainteresiran za PSG-ova stopera Presnela Kimpembea. Parižani traže oko 60, a Chelsea je spreman platiti oko 50 miliona eura. Pregovori su u tijeku iako ga PSG želi zadržati. Ipak, Fabrizio Romano javlja kako Parižani imaju i plan B. 

U slučaju da prodaju skupocjenu zvijezdu, mogli bi uložiti veliki novac u Goncala Inacia, 20-godišnjeg stopera iz lisabonskog Sportinga. Transfermarkt ga procjenjuje na 23 miliona eura vrijednosti. 

Učitaj još novosti