15. 07. 2022 - 11:23
Amar Osim pred duel u Posušju: Nova sezona, nova nafaka
907
Shares
Amar Osim pred duel u Posušju: Nova sezona, nova nafaka

PREMIJER LIGA BIH

Amar Osim pred duel u Posušju: Nova sezona, nova nafaka

15. 07. 2022 - 11:23
0
Shares

Fudbaleri Veleža danas (17.30 sati) na otvaranju premijerligaške sezone gostuju na posuškom Mokrom Docu.

- Prva i najteža utakmica. Zato što je prva i zato što je sljedeća – duplo najteža, rekao je Amar Osim, koji će u Posušju i zvanično debitovati na klupi Rođenih, te dodao:

- Više se bojim što je prva nego što je sljedeća. Prođeš pripreme, radiš to što radiš, a onda dođe utakmica koju češ igrati po vremenu koje može biti jako neugodno zato što je termin kakav jeste. Teren će vjerovatno biti dobar, ali… to je prva utakmica. Ne znaš u kakvom ti je stanju ekipa, bez obzira što si proveo s njom mjesec dana ili više. Nova sezona – nova nafaka. Često prve utakmice nemaju veze s onim što si mogao raditi na pripremama. Ko god kaže drugačije, malo izmišlja.

Otkrio je dvije pozitivne stvari u ekipi Veleža.

- Imamo nekih pozitivnih stvari u vidu angažmana igrača kroz čitave pripreme. Nemamo povrijeđene igrače, oni koji će igrati nisu imali nikakve probleme i važno je da su uglavnom svi prošli kompletne pripreme. Drugi razlog za optimizam je iskustvo koje su ovi igrači stekli proteklih sezona, konstatuje trener Veleža.

Međutim, iznenadila ga je vijest da u prvom kolu pravo nastupa nema Dino Hasanović.

- Saznali smo prije nekoliko dana da nam Hasanović ne može igrati jer prenosi kartone iz prošle sezone. To smo mi krivi što se bolje nismo raspitali. Mali Muminović se povrijedio i neće biti u kombinaciji, ali svi ostali su tu od ovih koji su prošli kompletne pripreme. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja, zaključio je Osim.

Učitaj još novosti