15. 07. 2022 - 08:18
NESTVARAN PREOKRET: U Barceloni oduševljeni Pjanićevim učinkom...
907
Shares
NESTVARAN PREOKRET: U Barceloni oduševljeni Pjanićevim učinkom u prvim fazama predsezone, izgradio je odličan odnos sa Xavijem i putovat će na...

DA LI ZAISTA OSTAJE?

NESTVARAN PREOKRET: U Barceloni oduševljeni Pjanićevim učinkom u prvim fazama predsezone, izgradio je odličan odnos sa Xavijem i putovat će na...

15. 07. 2022 - 08:18
0
Shares

Miralem Pjanić jedno je od pozitivnih iznenađenja prve dvije sedmice treninga FC Barcelone, piše katalonski sportski list "Mundo Deportivo".

Bosanac se, piše katalonski list, nakon transfera u Besiktas vratio u Barçu i u principu je označen kao jedan od igrača na transfer listi. Pjanić je još uvijek na tržištu i ako stigne zanimljiv prijedlog, on će izaći na vidjelo, ali njegova igra i stav na prvim treninzima uvjerili su osoblje kluba. Bosanac će dobiti poziv za američku turneju, imat će minutažu i ako konačno ostane može biti koristan igrač za FC Barcelonu. 

Veznjak je već igrao prijateljsku utakmicu s Olotom u srijedu i odigrao je drugo poluvrijeme kao vezni igrač, na poziciji Sergia Busquetsa. Zbog iskustva i talenta, treneri smatraju da se radi o igraču koji može savršeno nastupiti kao još jedna opcija za kapitena, a u klubu su oduševljeni njegovim učinkom u ovim prvim fazama predsezone. Pjanić je vrlo talentiran i jedan je od prvih koji izvodi i razumije vježbe koje predlažu treneri, piše "Mundo Deportivo".

I igrač je oduševljen tretmanom, bliskošću i odnosom koji ima s Xavijem i njegovim stručnim štabom. Pjanić se u intervjuu požalio kako mu Koeman nije dao prostora ni na treningu, a sada se događa suprotno. Svjestan je svoje situacije i zna da bi mogao završiti odlaskom, ali potvrđuje da mu je toliko ugodno s Xavijevim metodama i tretmanom da bi volio imati novu priliku u Barci, budući da su mu u prvoj godini jedva dopustili igrati.

Pjanić je i dalje na tržištu i ako tokom ljeta stigne zanimljiva ponuda za igrača i za klub, završit će odlaskom. Ali ako ostane shvaćaju da može biti vrlo koristan igrač i da će Xavi imati novu opciju za veznog igrača, poziciju na kojoj se u Olotu već 'takmičio' s Nicom za dobivanje trenerova povjerenja kao zamjena za Busquetsa. Zanimljivo, Pjanić je igrao s brojem 6 na leđima, kakav je Xavi nosio dok je bio nogometaš. Odluka da ga se pozove na turneju je već bila donesena prije utakmice Olota. 

A ekonomski aspekt neće biti problem, tvrde klupski izvori. Pjanić je u Barçu stigao već u postpandemičnom razdoblju, a prošle godine je već pristao na značajno smanjenje plate. Xavi će, ipak, imati zadnju riječ nakon američke turneje.

Učitaj još novosti