14. 07. 2022 - 09:46
BURNO JE NA PIJACI OD JUTARNJIH SATI Real prekrižio svog...
907
Shares
BURNO JE NA PIJACI OD JUTARNJIH SATI Real prekrižio svog heroja, Chelsea sad krenuo po veliku zvijezdu sa San Sira, United završava veliki transfer danas

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI

BURNO JE NA PIJACI OD JUTARNJIH SATI Real prekrižio svog heroja, Chelsea sad krenuo po veliku zvijezdu sa San Sira, United završava veliki transfer danas

14. 07. 2022 - 09:46
0
Shares

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj je počeo 10. juna, dok su u Njemačkoj, Francuskoj, Španiji i Italiji počeli nešto kasnije. Transferi mogu biti dogovoreni između klubova koji se nalaze u ligama s različitim periodima namijenjenim za transfere, a službeno će biti kompletirani kada prijelazni rokovi započnu.

U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španiji prijelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. Svi će klubovi moći dovoditi slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni uz jedan klub. Razvoj događaja na nogometnom tržištu pratite na Sport.ba svakog dana.

Dybala ima novi klub?
Danima se nagađalo o budućnosti Paula Dybale, prelazak u Inter činio se kao završena stvar, a onda je došlo do problema u pregovorima. Više o tome čitajte OVDJE.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

Ousmane Dembele danas potpisuje?
Pojedini katalonski mediji javljaju da bi Dembele danas mogao produžiti ugovor s Barcelonom.

Asensio neće dobiti novi ugovor
Real Madrid neće produžiti ugovor s Marcom Asensiom, piše Marca. Budući da mu ugovor vrijedi još samo za sljedeću sezonu, za očekivati je da ga španski velikan proda u ovom prijelaznom roku. Asensio je s Realom osvojio 13 titula, među njima su tri Lige prvaka i tri prvaka Španije.

Rafael Leao u Chelseaju?
Rafael Leao novi je igrač kojeg se povezuje s transferom u Chelsea. Milan bi više volio ostanak tog igrača, no spreman je popustiti bude li u klub stigla ponuda ne manja od 80 miliona eura, navodi Corriere dello Sport.

Lisandro Martinez danas u Unitedu
Prema najavama engleskih medija, tijekom dana bi trebao biti potvrđen prelazak Lisandra Martineza iz Ajaxa u Manchester United. Vrijednost posla je 55 miliona eura. Tako su Crveni đavoli u tijesnoj utrci pobijedili Arsenal i Tottenham.

Arturo Vidal potpisao za Flamengo
Iskusni čileanski veznjak vratio se u Južnu Ameriku. Nakon raskida saradnje s Interom, pojačao je brazilskog velikana.

Pacqueta može ići za 65 miliona eura
Lyon će otvoriti pregovore s klubovima koji žele Lucasa Paquetu i pritom nude ne manje od 65 miliona eura bankovnih garancija. U klubu shvaćaju da on želi otići i neće mu stajati na putu bude li zaprimljena zadovoljavajuća ponuda. Zainteresirani su Arsenal i Newcastle, ali još nisu dali službene ponude.

City pušta mladog napadača
Manchester City pustit će Liama Delapa da napusti klub u ovom prijelaznom roku. Burnley ga je već zatražio na posudbu do kraja nadolazeće sezone, a Southampton ga je spreman kupiti. Ukupno je 19-godišnji napadač šest puta zaigrao za City, a jedini gol postigao je Bournemouthu u EFL kupu.

Chelsea želi još dva stopera
U danu u kojem je potvrdio dolazak Raheema Sterlinga i dogovorio transfer Kalidoua Koulibalyja, Chelsea je krenuo i u akciju dovođenja još dva stoperska rješenja. Traži ih u Manchester Cityju, odakle želi Nathana Akea (27 miliona eura po Transfermarktu), i PSG-u, iz kojeg želi dovesti Presnela Kimpembea (40 miliona eura po Transfermarktu). Označeni su kao prioriteti nakon što je postalo jasno da će klub teško do Matthijsa de Ligta.

Učitaj još novosti