13. 07. 2022 - 22:33
KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Barca bila na ivici BANKROTA, a sad...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Barca bila na ivici BANKROTA, a sad dovodi SUPERZVIJEZDE: Osigurali 330 miliona eura za Lewu, Raphinhu i ostale

FC BARCELONA

KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Barca bila na ivici BANKROTA, a sad dovodi SUPERZVIJEZDE: Osigurali 330 miliona eura za Lewu, Raphinhu i ostale

13. 07. 2022 - 22:33
0
Shares

Potvrda dovođenja Raphinhe samo je jedan od uspješnih poslova koje Barcelona planira napraviti u ovogodišnjem ljetnom prijalaznom roku.

Transfer dolazi nakon što su čelnici kluba nedavno predstavili dogovor o aktiviranju druge finansijske poluge koja će staviti klub u dobru poziciju da dovede igrače koji su mu potrebni.
Prodajom još 15 posto televizijskih prava Barcelona će osigurati približno 330 miliona eura, dok je prethodna poluga, za 10 posto i također potpisana s kompanijom Sixth Street, već krajem juna donijela klubu 207,5 miliona eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Finansijska injekcija je vitalna. Prvo, osigurava novac za dovođenje vrhunskih igrača. Drugo, uspijeva ublažiti pritisak na budžet za plate nogometaša.

Uprava Joana Laporte i Eduarda Romeua bila je ključna za postizanje dogovora, što klub sada stavlja u dobru poziciju.

Neće sav novac biti iskorišten za transfere. Barcelona je svjesna duga koji ima pa će dio od 330 miliona eura ići i na smanjenje ovog iznosa, ali to im omogućava da odu na tržište i dovedu vrhunske igrače.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Danas su realizovali transfer Raphinhe nakon što su već ranije doveli igrače bez ugovora Francka Kessieja i Andresa Christensena.

Sljedeći bi mogao biti Robert Lewandowski, ali bi također moglo doći do potpisivanja ugovora sa Cesarom Azpilicuetom i Marcosom Alonsa. Dovođenje Julesa Koundea također je mogućnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

Posljednji cilj bio bi Bernardo Silva, ali njegov transfer je puno teže realizovati jer će Manchester City za Portugalca tražiti dosta novca budući da engleski klub igrača cijeni između 90 i 100 miliona eura.

Učitaj još novosti