13. 07. 2022 - 18:42
Đoković na otvorenju teniskog kompleksa: Poseban dan za...
907
Shares
Đoković na otvorenju teniskog kompleksa: Poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijeli region

PRVI REKET SVIJETA

Đoković na otvorenju teniskog kompleksa: Poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijeli region

13. 07. 2022 - 18:42
0
Shares

Izgradnju ovog centra organizovali su osnivač Fondacije "Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić i srbijanski teniser Novak Đoković, dok su partneri projekta Olimpijski komitet BiH i Teniski savez BiH.

"Ovo je poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijeli region", rekao je Đoković, obraćajući se mnogobrojnim prisutnim na jednom od danas otvorenih teniskih terena.

"Hvala puno što ste došli danas, što ste podržali ovaj događaj. Ovo je poseban dan za Visoko, za Bosnu i Herceogvinu, za cijeli region, za tenis, ali i generalno sport", kazao je Đoković, zahvalivši kolegama teniserima među kojima su slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig te bh. teniser Aldin Šetkić.

U okviru svečanosti odigrani su i revijalni mečevi.

Domaćin svečanosti Semir Osmanagić je kazao kako su teniske terene ranije danas otvorili najmlađi teniseri iz Italije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Osmanagić je istakao kako "fokus svakako treba biti na njima, jer na mladima svijet ostaje".

Podijelio je i podatak kako događaj u Visokom prati 70 medijskih kuća iz nekoliko zemalja.

Svečanosti, kojoj su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života BiH i regije, prati i bogat kulturno-zabavni program.

Učitaj još novosti