13. 07. 2022 - 18:38
Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog
907
Shares
Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

URUČENE SIMBOLIČNE NAGRADE

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

13. 07. 2022 - 18:38
0
Shares

Otvoreni su teniski tereni u parku "Ravne 2". Prvo je odigran prijateljski meč između najboljeg tenisera Novaka Đokovića i "ostatka svijeta". Đoković je prvo igrao Aldina Šetkića, zatim Aljaža Bedenea, a na kraju protiv Ivana Dodiga. Meč je završen rezultatom 7:5 za Đokovića.

Nakon toga, uslijedio je meč parova u kojem su Dodig i Aljaž pobijedili Šetkića i Đokovića. 

Kako javljaju "Avazovi" reporteri sa lica mjesta, nakon mečeva prisutnima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, koji je uručio i prikladne nagrade.

- Šta reći poslije ove pozitivne energije koju su donijeli. Ovo znači samo napredak i budućnost, sve ostalo je iza nas. OK kao partner stoji sa svim resursima iza ovoga. Mislim da će ovo uz Đokovića i Osmanagića prerasti u kamp. Danas je BiH sretna, danas su ljudi dolazili - rekao je Mučibabić.

On je Đokoviću uručio dvije nagrade, za Ambasadora i Promotera olimpijskih vrijednosti. Nagradu za Promotera olimpijskih vrijednosti dobio je i Semir Osmanagić. Aldin Šetkić, Aljaž Bodene i Ivan Dodig dobili su zahvalnicu za Promotere olimpijskih vrijednosti. Teniseri su također dobili brojna umjetnička djela.

Gradonačelnik Mirza Ganić je Đokovića proglasio počasnim građaninom Visokog. GV je jednoglasno donijelo ovu odluku.

- Đoković je plasirao Visoko u vrh svijeta. Imamo goste iz cijelog svijeta i hvala mu - rekao je Ganić.

- Želim da se svima zahvalim od srca, hvala što ste uljepšali ovaj događaj. Još jednom hvala Semiru i Sabini. Odlični su tereni, kvalitet je sjajan, hvala i gospodi Aljažu, Ivanu i Aldina što su izdvojili svoje vrijeme. Cijenim i ja i čitava organizacija što ste došli ovdje, cijenim od srca, hvala i volonterima skupljačima loptica. Nadam se da ste uživali u programu, nama je bilo zabavno na terenu, u duhu zajedništva poslali smo poruke mira budućnosti, sporta i zdravlja - rekao je Đoković. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Novak je rekao da je mentalni trening jednako važan koliko o fizički.

- Bitno je razvijati mozak jer je tu početak i kraj svega. Ako to osmislimo u glavi i ako vjerujemo u to, svojim primjerom to potvrđujem, uspjet ćemo. Ne može sve doći preko noći. Sve ono sto se čini i misli na dnevnoj bazi uživate sa ostvarijavanjem snova. Puno mi je srce kada vidim da se mladi bave sportom. Sa svom ovom tehnologijom teško je provoditi vrijeme vani. Želim ohrabriti sve mlađe da izađu vani i učestvuju u svim društvenim programima. Uvijek se vraćam u Visoko naravno.

Učitaj još novosti