13. 07. 2022 - 23:40
Wimbledon ostaje pri sankcijama Rusima i Bjelorusima?
907
Shares
Wimbledon ostaje pri sankcijama Rusima i Bjelorusima?

TENIS

Wimbledon ostaje pri sankcijama Rusima i Bjelorusima?

13. 07. 2022 - 23:40
0
Shares

Čelni ljudi Wimbledona zadržat će postojeće kazne za ruske i bjeloruske tenisere i teniserke i za iduće Grand Slam izdanje u Londonu ukoliko se nastavi ruska invazija na Ukrajinu.

Mnogo je prašine podigla odluka čelnika turnira u All England Clubu da se zabrani nastup Bjelorusima i Rusima, što je naknadno uzrokovalo i reakciju ATP-a i WTA-a pa se na ovogodišnjem Wimbledonu nisu dodjeljivali bodovi za obje liste.

Ipak, čelništvo Wimbledona je odlučno ustrajati u takvoj odluci, navodi britanski mediji Daily Mail te će zadržati zabranu ukoliko se ne smiri situacija na ukrajinskom tlu. Do odluke ima još dosta vremena, donijet će se u ožujku iduću godine, ali bi očigledno mogla ostati na snazi.

Inače, čelništvo turnira u All England Clubu se vodi onim što je rečeno dan ranije, a to su najave iz Međunarodnog olimpijskog odbora, koji razmatra mogućnost da se ruskim i bjeloruskim sportistima zabrani nastup na Olimpijskim igrama koje će Pariz organizirati za dvije godine.

“Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno takmičrnje na Igrama u Parizu 2024. godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu“, rekao je viši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Craig Reedie.

Učitaj još novosti