13. 07. 2022 - 20:15
Posrnuli teniski velikan u zatvoru dobio posao po svojoj mjeri
907
Shares
Posrnuli teniski velikan u zatvoru dobio posao po svojoj mjeri

BORIS BECKER U CENTRU PAŽNJE

Posrnuli teniski velikan u zatvoru dobio posao po svojoj mjeri

13. 07. 2022 - 20:15
0
Shares

Nakon što je osuđen na londonskom sudu, Boris Beker (Becker) bio je utamničen u zloglasnom "Wandsworthu" iz kojeg je nakon tri sedmice prebačen u novi zatvor – "Huntercombe". Tamo se nalazi već nešto više od mjesec i po i prema najnovijim informacijama, može biti vrlo zadovoljan tretmanom kojeg uživa.

"The Sun", naime, piše kako je posrnuli teniski velikan u kaznionici dobio posao po svojoj mjeri. Postavljen je za asistenta koji svoje nove „kolege“ u zatvorskoj učionici podučava o sportskim znanostima. Nisu baš svi, međutim, oduševljeni njegovim novim radnim mjestom.

Pozicija koja mu je dodijeljena potaknula je porodice drugih zatvorenika da pišu protestna pisma upravniku budući da smatraju kako 54-godišnjak ima povlašteni status.

- Obično biste godinama služili prije nego dobijete posao asistenta u učionici jer se to smatra privilegijom, a Beker je dobio takav posao samo nekoliko sedmica nakon što je osuđen. Mnogi negoduju zbog toga, rekao je „insider“ za britanski tabloid, prenosi SN.

Slavni Nijemac, u svojoj novoj ulozi, zatvorenicima predaje teoriju tjelesnog odgoja, odnosno educira ih o benefitima tjelovježbe i zdrave prehrane. Još nema pristup zatvorskoj teretani budući da iza rešetaka nije odležao dovoljno dugo da bi ostvario to pravo.

- To nije baš luksuzni život na koji je on navikao, ali bolje mu je nego većini zatvorenika, dodao je dobro upućeni izvor.

Zatvorska služba u utorak je demantirala navode o Bekerovom privilegiranom statusu.

- Nije istina da ima bilo kakav povlašteni status. Zatvorenici mogu pristupiti različitim oblicima rada i obrazovanja dok služe kaznu, saopćili su iz "Huntercombea".

Podsjetimo, šesterostruki gran slem prvak u aprilu je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog prikrivanja dva i po miliona funti imovine i izbjegavanja plaćanja dugova nakon proglašenja bankrota. Mora odslužiti pola kazne, a nakon toga mu prijeti automatska deportacija. On se nada da će, najkasnije do novembra, već biti u Njemačkoj.

Iza rešetaka mu je dozvoljeno gledati i "Wimbledon", a Britanci navode kako je oduševljen Novakom Đokovićem kojeg je trenirao između 2014. i 2016. godine.

Učitaj još novosti