12. 07. 2022 - 17:30
Niko ruske kladioničare nije nasamario kao Indijci
907
Shares
Niko ruske kladioničare nije nasamario kao Indijci

Niko ruske kladioničare nije nasamario kao Indijci

12. 07. 2022 - 17:30
0
Shares

Trenutno vjerovatno nema sporta na kojeg se ne možete kladiti, pa kladioničari vrlo često znaju biti žrtve ozbiljnih prevara.

Kako to izgleda na svojoj koži su najbolje osjetili Rusi koje su nasamarili Indijci tako što su lažirali mečeve indijske Premier lige u kriketu.

Grupa Indijaca je iznajmila jedno farmersko polje, nabavili su kopiju dresove, a lažne sudije su imali i motorole da sve izgleda realno.

Motorole su u suštini korištene za upute igračima da li trebaju postići pogodak ili ne, sve u zavisnosti od opklade kladioničara.

Prevala je bila poprilično uspješna, a prije nego što ih je policija otkrila uspjeli su zaraditi cifru od 4 hiljade dolara.

Lažni mečevi su prenošeni uživo u Rusiji putem YouTube platforme, a interesantno da ruski kladioničari nisu uopšte posumnjali u namještaljku.

Čak je bio i angažovan lažni komentator koji je odlično kopirao poznatog indijskog komentatora Harshu Bhoglea koji inače prenosi mečeve prvenstva Indije u kriketu.

U pozadini su puštane i zvukovi navijanja pa da gledatelji koji posmatraju prijenos pomisle da na stadionu vlada odlična atmosfera.

Nezaposleni građani koji su iznajmljivani da glume igrače su plaćani sa oko 5 dolara za svaki "odigrani" meč.

Na kraju je banda od četiri čovjeka uhapšena, optueni su za kriminal i ilegalno klađenje te im prijeti ozbiljna zatvorska kazna.

Video OVDJE.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti