06. 07. 2022 - 11:54
Džanan Musa danas obavlja ljekarski pregled i potpisuje za...
907
Shares
Džanan Musa danas obavlja ljekarski pregled i potpisuje za novi klub!

Džanan Musa danas obavlja ljekarski pregled i potpisuje za novi klub!

06. 07. 2022 - 11:54
0
Shares

Bh. košarkaš Džanana Musa prema informacijama španskih novinara danas će obaviti ljekarski pregled te bi u narednim danima i zvanično trebao postati novi igrač velikog Real Madrida.

Ranije su španski mediji pisali da je Real pobijedio Valenciju i osigurao potpis MVP igrača iz prošle sezone, a ranije je Musa govorio kako nije želio žuriti s odlukom te da je dobro razmislio po pitanju narednog kluba u karijeri.

Na zvaničnoj stranici Svjetske košarkaške federacije (FIBA) uz ime bh. košarkaša Džanana Musu već danima stoji da je njegov trenutni klub Real Madrid, što je samo još jedna potvrda da je dogovorio sve s Kraljevskim klubom.

Nakon što obavi ljekarski pregled, Musa bi i zvanično trebao biti predstavljen kao novi igrač Real Madrida.

Treba reći i to da će Real u narednoj sezoni voditi Chus Mateo, koji je na klupi zamijenio Pabla Lasa. Kraljevski klub je odlučio skloniti ovog proslavljenog trenera zbog srčanog udara koji je doživio početkom juna, iako je on demantovao da su mu doktori zabranili nastavak profesionalne trenerske karijere.

Bh. reprezentativac je sezonu u dresu Breogana završio sa najvišim indeksom korisnosti (23,1) te prosjekom od 20,1 poena, najboljim u cijeloj ligi. Musa je također ostvarivao 5,1 skokova, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu.

Osim toga, na vrhu je liste Endesa lige po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po susretu.

Učitaj još novosti