05. 07. 2022 - 23:35
Trener košarkaša Reala dobio otkaz pa demantovao klub: Imam...
907
Shares
Trener košarkaša Reala dobio otkaz pa demantovao klub: Imam dozvolu da treniram bilo koga

PABLO LASO

Trener košarkaša Reala dobio otkaz pa demantovao klub: Imam dozvolu da treniram bilo koga

05. 07. 2022 - 23:35
0
Shares

Sada već bivši trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso (54) izjavio je da ima punu i potpunu dozvolu doktora za nastavak profesionalnog bavljenja trenerskim poslom, iako je ovaj klub jučer objavio da će zbog zdravstvene situacije napustiti klupu španskog tima.

Čelnici Kraljevskog kluba su u obrazloženju otkaza ovom treneru naveli da je odluka donijeta isključivo zbog medicinskih razloga, a podsjećamo, ovaj stručnjak je početkom juna doživio srčani udar i nije vodio ekipu na posljednjim mečevima u sezoni.

Nakon što je dobio otkaz, Laso se oglasio i demantovao navode kluba da nema dozvolu za treniranje.

"Sretan sam što mogu podijeliti sa svima da imam punu i ekspresnu potvrdu doktora koji su me liječili da mogu profesionalno trenirati bilo koji košarkaški klub", napisao je Laso na Twitteru pa dodao:

"Također, sretan sam zbog znakova pažnje koje dobijam od svih vas, a za veoma kratko vrijeme ću odgovoriti na sva ostala pitanja koja vas zanimaju. Šaljem vam zagrljaje."

Laso je bio trener Real Madrida od 2011. godine, a u periodu između 1995. i 1997. godine je kao košarkaš nastupio za ovaj slavni klub.
Kao trener je karijeru počeo u AB Castelló, nakon čega je trenirao timove Pamesa Valencia, Cantabria Baloncesto i Gipuzkoa, iz koje je ujedno i stigao u Real.

Tokom karijere je osvajao dvije Eurolige, dva puta je bio izabran za najboljeg trenera u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju u Evropi, pet puta je osvajao titulu prvaka Španije, šest put Kup Španije i pet puta je bio nagrađen za najboljeg trenera tamošnje lige.

Treba reći i to da bi bh. košarkaš Džanan Musa u narednoj sezoni trebao postati novi igrač Real Madrida i da je, čini se, samo pitanje vremena kada će ga novi klub predstaviti kao zvaničnog člana.

Učitaj još novosti