04. 07. 2022 - 08:15
DA SU NAMJEŠTALI MEČ NE BI OVAKO ISPALO: Pogledajte kako je...
907
Shares
DA SU NAMJEŠTALI MEČ NE BI OVAKO ISPALO: Pogledajte kako je Markanen

KVALIFIKACIJE ZA SP

DA SU NAMJEŠTALI MEČ NE BI OVAKO ISPALO: Pogledajte kako je Markanen "ugasio" Hrvate i ostavio ih bez Svjetskog prvenstva

04. 07. 2022 - 08:15
0
Shares

Hrvatska košarkaška tragedija se nastavila još jednim izuzetno bolnim porazom, još jednim koji će dugo proganjati "kockaste".

Ekipa Damira Mulaomerovića bila je nadomak pobjede nad Fincima u meču kvalifikacija za Mundobasket, koja bi ih odvela u drugi krug, ali onda su Hezonja, Bogdanović i ostali sruše sve što su uspjeli da sagrade dotad.

hrvatskakosarka

Niz promašenih bacanja Gnjidića doveo je Hrvate u poziciju da u posljednjih desetak sekundi strepe pri vodstvu 79:78, jer su gosti imali napad i priliku da uzmu sve. I u tome su uspjeli!

Junak je bio najbolji igrač Finaca Lauri Markanen koji je bio miran pri šutu za tri iz samog ćoška, pogodio dno mrežice 5 sekundi prije kraja i obezbjedio svom timu dragocjen trijumf.

OVDJE pogledajte taj trenutak.

Imali su Hrvati još jednu priliku da se izvuku, da izbore produžetke, međutim Zubac nije iskoristio nijedno bacanje (prvo promašio, drugo namjerno, za šansu) te je tim propala i posljednja šansa domaćih da dođu do trećeg mjesta i prolaska u drugu fazu kvalifikacija.

A na dvije minute do kraja su vodili 78:70...

Učitaj još novosti