04. 07. 2022 - 15:11
Mediji iz regije nakon što se Hrvatska nije plasirala na SP:...
907
Shares
Mediji iz regije nakon što se Hrvatska nije plasirala na SP: Blamaža i debakl

KVALIFIKACIJE ZA SP

Mediji iz regije nakon što se Hrvatska nije plasirala na SP: Blamaža i debakl

04. 07. 2022 - 15:11
0
Shares

Porazom 79:81 od Finske u utakmici posljednjeg kola skupine C prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez plasmana u drugi krug. Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu u šest utakmica i bez mogućnosti je da se 2023. pojavi na Svjetskom prvenstvu, na kojem je posljednji put bila 2014. u Španjolskoj. Takav rasplet kvalifikacija odjeknuo je i u susjedstvu.

B92 piše o "šokantnoj eliminaciji" stavljajući u naslov informaciju da Hrvatska neće na SP, a "šokantnu završnicu" spominje i Kurir koji vijest donosi pod naslovom "Agonija Hrvatske se nastavlja: Komšije ne idu na Svjetsko prvenstvo".

Informer piše da je Hrvatska tri minute prije kraja imala osam poena prednosti nakon koje je uslijedila finska serija 11:1 i o "muku" u riječkoj dvorani te navodi da su "Finci nokautirali Hrvate!" što je izazvalo "šok u komšiluku!".

"Težak i bolan šamar", pišu Novosti pitajući se "Tko je krivac za debakl Hrvata?", opisujući sve kao "senzaciju u Rijeci", dok portal sportske.net donosi tekst iza naslova "Šok u Rijeci, Hrvati eliminirani! Od ovog udarca teško će se oporaviti", pa navode i sljedeće: "Nije da su imali uspjeha u prethodnom razdoblju, ali sad su im igrale i NBA zvijezde".

Dodaje se da se "agonija hrvatske košarke duga više desetljeća nastavlja" te poentira da je porazom od Finske, odnosno propuštenom šansom za SP, Hrvatska "pretrpjela možda i najbolniji udarac".

"Dvorana u Rijeci je vidjela slabu igru Hrvatske", dodaje Alo! uz dodatak "čak i s obzirom na to da je Hrvatska imala sve svoje zvijezde iz NBA lige", spominje "šokantnu eliminaciju", a sve stavlja pod naslov u kojem se navodi da je konačan ishod kvalifikacija "Blamaža Hrvata".

Telegraf piše da se "kletva Hrvata nastavlja", a Ivicu Zupca proglašava tragičarem utakmice navodeći da su "Hrvati imali sve u svojim rukama, ali su ipak uspjeli prepustiti pobjedu Finskoj" te su ostali bez plasmana na SP.

"Drama u Rijeci i jedan od najtežih udaraca za hrvatski sport od nezavisnosti", navodi sportsport.ba. "Mogućnost da se Hrvatska uopće bori za prolaz u drugu fazu stvorila se kada je Slovenija ranije u nedjelju u gostima pobijedila Švedsku, ali ni ova posljednja šansa za favoriziranu Hrvatsku nije iskorištena. Hrvatska natjecanje u grupi C završava s poražavajućim skorom 1:5", dodaje Avaz i potencira da je ovakav rasplet "veliko razočaranje“.

"Finci su dramatičnom pobjedom u Rijeci stavili točku na kraj hrvatskog kraha", navodi se u slovenskom Delu.

Učitaj još novosti