03. 07. 2022 - 11:20
Osima nije zabrinuo poraz od Varaždina: Cijelu utakmicu smo...
907
Shares
Osima nije zabrinuo poraz od Varaždina: Cijelu utakmicu smo igrali u kontra-ritmu

Osima nije zabrinuo poraz od Varaždina: Cijelu utakmicu smo igrali u kontra-ritmu

Osima nije zabrinuo poraz od Varaždina: Cijelu utakmicu smo igrali u kontra-ritmu

03. 07. 2022 - 11:20
0
Shares

Velež je jučer na Kupresu poražen (0:3) od novog hrvatskog prvoligaša.

- Neću reći da su iskoristili svoje šanse jer su ih imali još, a mi nismo ništa iskoristili i cijelu utakmicu smo igrali u kontra-ritmu, rekao je trener Veleža Amar Osim i dodao:

- Nismo imali sreću da damo gol na vrijeme, a oni su ih dali kad je trebalo. No, dobro, znamo šta ova ekipa može kad je svježa, a danas definitivno nije bila svježa. S obzirom i na morfologiju igrača koji nisu svježi, teško se može oduprijeti protivniku koji je fizički jači i ozbiljnije shvatio utakmicu. Puno su napravili malih faulova kad ispadnu iz igre znajući da nema sudije kako treba i da nema kartona. Pripremne utakmice i služe za ovo – da vidiš ko šta može, ko se ponaša kako kad je umoran i za to je ova utakmica poslužila, a za nešto drugo nije.

"Rođeni" će na Kupresu odigrati još dvije utakmice protiv Slobode (4. juli) i Igmana (5. juli).

- Imamo još dvije sedmice i bit ćemo malo svježiji u idućim danima i sedmicama. U dva dana ćemo odigrati dvije utakmice, gdje ćemo malo kombinovati i vidjeti kako i šta. Ubaciti ćemo ekipu koja nije igrala danas… Pripreme su i gledamo da te utakmmice odigramo s nekakvim ciljem da vidimo kako ko podnosi neke drugačije pozicije i zahtjeve. Bolje da sad vidimo ko šta može i ne može i ko to teže prihvata, istakao je trener Veleža. 

Zna šta ova ekipa može kad igra na način na koji je naučila. 

- Treba pokušati neke stvari doraditi i promijeniti, a za to treba vremena. Ne sumnjam da će, kad počne prvenstvo i kad svi budu svježiji, to drugačije izgledati - zaključio je Osim.

Generalnu probu pred početak sezone Velež će odigra 8. jula protiv Širokog Brijega, a sezonu će osam dana poslije otvoriti duelom protiv Posušja na Mokrom Docu.

Učitaj još novosti