03. 07. 2022 - 11:17
MOURINHOV SASTAV SVE JAČI: Roma pojačava desni bok za...
907
Shares
MOURINHOV SASTAV SVE JAČI: Roma pojačava desni bok za 7.000.000 eura

PRIJELAZNI ROK

MOURINHOV SASTAV SVE JAČI: Roma pojačava desni bok za 7.000.000 eura

03. 07. 2022 - 11:17
0
Shares

Kako je objavio Đanulka Di Marcio, Roma je završila još jedno pojačanje. Turski reprezentativac Zeki Čelik (Celik) zadužit će opremu na Olimpiku, a uprava kluba je za njegove usluge izdvojila 7.000.000 eura. S druge strane, njegov sada već bivši klub Lil može da se nada i dodatnoj zaradi, kako je dogovorio 15 posto od naredne prodaje 25-godišnjeg defanzivca. Desni bek će u toku dana doputovati u Rim kako bi odradio ljekarske preglede, a potom i potpisao ugovor sa "Vučicom".

Roma je odavno postigla dogovor sa igračem. Navodno ga je Žoze Murinjo lično ubijedio da mu se pridruži u Vječnom gradu, iako je imao nekoliko ponuda. Čekao se samo dogovor klubova, a kada su dvije strane pronašle zajednički jezik, turski fudbaler je dobio zeleno svjetlo da karijeru nastavi u gradu ka kojem vode svi putevi.

Zeki Čelik je u sezoni za nama upisao 40 nastupa za Lil. Igrao je u francuskom šampionatu, Ligi prvaka i Kupu Francuske i postigao tri gola, uz isto toliko asistencija.

Rimljani su tako završili i treće pojačanje u ljetnjem prijelaznom roku poslije Nemanje Matića i Mileta Svilara. Prvi put su morali da plate obeštećenje, jer su srbijanski internacionalci stigli kao slobodni igrači.

Sportski direktor "Vučice" Tijago Pinto će poslije još jednog obavljenog posla prioritete usmjeriti ka angažovanju vezista, ali i prodaji igrača. 

- Tri imena su u opticaju za jačanje sredine, a prvi kandidat da se preseli u Rim je Davide Fratezi iz Sasuola, tvrdi Di Marcio. 

Zainteresovana je Roma i za srbijanskog reprezentativca Sašu Lukića, kao i Usema Auara iz Liona. Postoji mogućnost da potpiše i dvojicu veznih igrača ukoliko tako nešto bude u okviru finansijskih mogućnosti kluba. Što se tiče odlazaka, na izlaznim vratima su Amadu Dijavara, Gonzalo Viljar, Karles Perez, Žordan Veretu, Džastin Klajvert i Rikardo Kalafjori.

Učitaj još novosti