03. 07. 2022 - 07:47
'LUDAK' VEĆ POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE, PRIJETI ČAK ODLASKOM: Jedan...
907
Shares
'LUDAK' VEĆ POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE, PRIJETI ČAK ODLASKOM: Jedan od glavnih razloga je Edin Džeko

GENNARO GATTUSO U CENTRU PAŽNJE

'LUDAK' VEĆ POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE, PRIJETI ČAK ODLASKOM: Jedan od glavnih razloga je Edin Džeko

03. 07. 2022 - 07:47
0
Shares

Edin Džeko se konstantno povezuje s odlaskom iz Intera, pogotovo nakon povratka Romelu Lukakua, ali zvanične ponude za bh. napadača još uvijek nema.

Jedan od klubova s kojim se 36-godišnji napadač povezivao je Valencia, koju odnedavno predvodi legendarni Gennaro Gattuso.

Međutim, iako je tek sjeo na klupu 44-godišnji Italijan je spreman otići i to nakon što mu rukovodstvo kluba ne može ispuniti nijednu želju za pojačavanje tima.

Gattuso je od čelnika svog novog tima zatražio da mu dovedu vrhunskog napadača. Lično je nazvao Inter da se raspita za mogućnost dovođenja bh. kapitena, ali nakon toga poziva u Milano nije bilo.

Razlog je činjenica da su iz rukovodstva kluba saopštili Gattusu kako Edinova plata od pet miliona eura godišnje nije isplativa za njihov tim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@edindzeko)

Zbog toga je Gattuso prinuđen da odustane od dovođenje Džeke. To ga je poprilično razljutilo, a zatim su stigla i nova razočaranje nakon što je dobio odbijenicu za Edinsona Cavanija i Mattea Politana.

Corriere della Sera navodi kako je Gattuso čak zaprijetio i otkazom ako ne dobije pojačanja. On smatra da Valencia nema kvalitet da napravi dobar rezultat bez novih igrača koji će im unaprijediti igru, ali rukovodstvo kluba za njega nema sluha.

Podsjetimo, Edin Džeko je dobio žestoku konkurenciju u Interu. Romelu Lukaku se vratio u ekipu i vjerovatno mu preuzeo mjesto u prvom sastavu bh. dijamantu.

Edin se povezivao s brojnim klubovima, ali za sada je pod ugovorom s Interom i ostaje nam da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu.

Učitaj još novosti